• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
13
  • 4 μπριζολάκια
  • 1 σφηνάκι τσίπουρο παλαιωμένο
  • 3 φέτες Prosciutto
  • 1 κρεμμύδι ξερό (πολτοποιημένο στο multi)
  • 2 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
  • 5 κόκκινα μήλα
  • λίγο βούτυρο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγη ρίγανη αποξηραμένη
  • λίγο φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • ½ λεμόνι
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μπριζολάκια χοιρινά από την Τασούλα Κουφοπούλου

    Τα μπριζολάκια χοιρινά με παλαιωμένο τσίπουρο είναι μία πολύ γευστική συνταγή!

    Για τα μπριζολάκια χοιρινά, ξεκινάμε να σοτάρουμε τα μπριζολάκια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.

    • Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ρίγανη και σβήνουμε με παλαιωμένο τσίπουρο.
    • Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε τα χοιρινά μπριζολάκια στην άκρη.
    • Σε μια σοτέζα σοτάρουμε τα μήλα με λίγο βούτυρο, προσθέτουμε καστανή ζάχαρη για να καραμελώσουμε τα μήλα και στο τέλος προσθέτουμε το ξίδι.
    • Σε ένα μπολ βάζουμε το ζωμό με νερό, τη μουστάρδα ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα μήλα, προσθέτουμε το πολτοποιημένο κρεμμύδι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν.
    • Στο τέλος προσθέτουμε τα μπριζολάκια, το προσούτο, το λεμόνι και το φρέσκο θυμάρι.

    Ευχαριστούμε την Τασούλα Κουφοπούλου από το εστιατόριο Απόμερο στην Καρδίτσα για την παραχώρηση της συνταγής.

    Και μιας και μιλάμε για κρέας πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε μοσχάρι κότσι με κρασί και χειμωνιάτικα λαχανικά ή τώρα τον χειμώνα, μοσχάρι σούπα με λαχανικά

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται