Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
Video
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο. Θα ψήσουμε στους 180°C στον αέρα.
- Καθαρίζουμε, κόβουμε τις πατάτες στα 4 και τις βάζουμε μέσα σε βαθύ ταψί 30×24 εκατ.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μουστάρδα, σκόρδο, χυμό από το πορτοκάλι-λεμόνι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε τα υλικά,
- Ακουμπάμε τις χοντρές μπριζόλες πάνω στις πατάτες.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στις χοιρινές μπριζόλες και περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.
- Βάζουμε λαδόκολλα στην επιφάνεια του φαγητού.
- Σκεπάζουμε πολύ καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο να σφραγίζει ερμητικά γύρω γύρω.
- Τοποθετούμε το ταψί στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε για 45 λεπτά.
- Ξεσκεπάζουμε το ταψί, ανακατεύουμε τα υλικά χωρίς να λιώσουμε τις πατάτες και αναποδογυρίζουμε τις μπριζόλες. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά επιπλέον.
- Το φαγητό είναι έτοιμο όταν μαλακώσουν οι μπριζόλες και οι πατάτες να λιώνουν στο στόμα. Πρέπει οι πατάτες να πιούν όλα τα υγρά και να μείνουν μόνο με το λάδι τους.
Tips
- Είναι σημαντικό να ζητήσουμε από τον κρεοπώλη μας μπριζόλες λαιμού που να είναι χοντρές σε πάχος, αλλιώς θα γίνουν σκληρές και στεγνές.
- Αν οι μπριζόλες έχουν αρκετό λίπος, που συνήθως έχουν, χαράζουμε ελαφρές χαρακιές στο εξωτερικό λίπος.