Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το ψήνουμε ανακατεύοντας με σύρμα για 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα, πάντα ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε και το μοσχοκάρυδο.
- Αφήνουμε την κρέμα να δέσει για 5 με 6 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε λίγο την κρέμα να κρυώσει.
- Χτυπάμε τα αυγά και το γιαούρτι σε ένα μπολ και τα προσθέτουμε στη ζεστή κρέμα ανακατεύοντας με σύρμα.
- Ρίχνουμε τα τριμμένα φέτα και ανθότυρο.
- Σε ταψί νούμερο 32 ή 34 ρηχό για πίτα απλώνουμε δύο λαδωμένα χωριάτικα φύλλα.
- Λαδώνουμε άλλα τρία φύλλα και τα στρώνουμε ελαφρώς τσαλακωμένα το ένα φύλλο πάνω στο άλλο.
- Αδειάζουμε τη γέμιση.
- Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα τρία φύλλα αφού τα λαδώσουμε και χαράζουμε την πίτα ελαφρά.
- Περιχύνουμε λίγο λάδι στις χαρακιές, ενώ ραντίζουμε με τα δάχτυλα τα φύλλα με λίγο νερό.
- Ψήνουμε τη χωριάτικη τυρόπιτα με φέτα και ανθότυρο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει η πίτα.