Υλικά
ΣΤΕΡΕΑ ΥΛΙΚΑ
ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΣΤΕΡΕΑ ΥΛΙΚΑ
ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Εκτέλεση
- Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Η ζύμη πρέπει να είναι λίγο πιο σφιχτή από τα κλασικά pancakes για αντέξουν την γέμιση cinnamon rolls και να ψηθούν σωστά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά, αλεύρι, μπέικιν, σόδα αλάτι και τα ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αυγό και το χτυπάμε με το σύρμα.
- Προσθέτουμε το γάλα και το ξινόγαλο καθώς και το λιωμένο κρύο βούτυρο.
- Χτυπάμε τα υγρά υλικά με το σύρμα και τα προσθέτουμε στα στερεά υλικά.
- Ανακατεύουμε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Για πιο αφράτο αποτέλεσμα σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε να σταθεί το λιγότερο για 30’.
- Ωστόσο ετοιμάζουμε την γέμιση cinnamon rolls και το γλάσο με τυρί κρέμα.
ΓΕΜΙΣΗ CINNAMON ROLLS
- Ανακατεύουμε το πολύ μαλακό βούτυρο (σχεδόν λιωμένο) και προσθέτουμε την ζάχαρη και την κανέλα.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Βάζουμε τη γέμιση σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόβουμε μπροστά την μύτη.
ΓΛΑΣΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το λιωμένο βούτυρο με το τυρί κρέμα και προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη.
- Αν θέλουμε πιο ρευστό αποτέλεσμα προσθέτουμε λίγο γάλα ή λίγο νερό ώστε να έρθει στην πυκνότητα που θέλουμε.
- Μόλις βάλεις τα pancakes στο βουτυρωμένο τηγάνι κανείς κυκλικά σπείρα με την γέμιση cinnamon roll πάνω στο pancakes.
- Ψήνεις κανονικά και αναποδογυρίζεις.
- Γαρνίρεις με το ρευστό γλάσο τυριού και σερβίρεις αμέσως.
ΨΗΣΙΜΟ
- Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το τηγάνι. Το λαδώνουνε ελαφρά με ένα πινέλο.
- Ρίχνουμε για κάθε pancake 1/4 του φλ. μείγμα στο καυτό τηγάνι.
- Με το μείγμα κάνουμε σπείρα κυκλικά πάνω στο κάθε pancake.
- Ψήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια.
- Αναποδογυρίζουμε με προσοχή. Ψήνουμε για λιγότερο από 1’ λεπτό και το βγάζουμε σε πιάτο.
- Όμοια φτιάχνουμε όλα τα pancake cinnamon rolls.
- Τα βγάζουμε σε πιάτο.
- Περιχύνουμε τα pancakes cinnamon rolls με το ρευστό γλάσο τυριού.
- Τα σερβίρουμε ζεστά και λαχταριστά.