• προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
8
  • 4 αυγά
  • 1½ κ.σ. ούζο
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα σόδα
  • Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 400 γρ. αλεύρι σκληρό
  • Έξτρα αλεύρι για το άνοιγμα

Για το σιρόπι

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. νερό
  • Λίγες σταγόνες λεμόνι
  • 400 γρ. μέλι θυμαρίσιο
  • Καρύδι τριμμένο και κανέλα στο σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Η ζύμη

    Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά και με μίξερ χειρός τα χτυπάμε για 8-10’.

    Προσθέτουμε τις βανίλιες, το ούζο, το λάδι, τη σόδα και το αλάτι.

    Τα χτυπάμε καλά με το μίξερ να ενωθούν.

    Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι για να δούμε πόσο τελικά θα τραβήξει.

    Ζυμώνουμε με τα χέρια, μέχρι να είναι σχετικά σφιχτή και σταθερή αλλά να ξεκολλάει από τα χέρια και να πλάθεται.

    Την ξεκουράζουμε σκεπασμένη για 1 ώρα.

    Κόβουμε σε 4 μέρη.

    Παίρνουμε κομμάτι και ανοίγουμε πολύ λεπτό είτε στη μηχανή ή με πλάστη.

    Πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλεύρι πουδράροντας, μόνο όταν είναι αναγκαίο.

    Ακουμπάμε το ανοιγμένο πάνω σε καθαρό τραπεζομάντηλο.

    Αφού τα ανοίξουμε όλα ,κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια και πάμε για τηγάνισμα.

    Στο τηγάνι

    Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 3’ λεπτά.

    Ρίχνουμε το λεμόνι και χαμηλώνουμε τελείως τη φωτιά.

    Προσθέτουμε το μέλι κι ανακατεύουμε να αραιώσει.

    Έχοντας σταθερά σε χαμηλή φωτιά ζεστό το σιρόπι, βουτάμε ένα ένα κομμάτι μέσα.

    Μελώνουμε όλα τα κομμάτια κατά τον ίδιο τρόπο.

    Πασπαλίζουμε με κανέλα και καρύδια.

    Το Σιρόπι

    Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 3’ λεπτά.

    Ρίχνουμε το λεμόνι και χαμηλώνουμε τελείως τη φωτιά.

    Προσθέτουμε το μέλι κι ανακατεύουμε να αραιώσει.
    Έχοντας σταθερά σε χαμηλή φωτιά ζεστό το σιρόπι, βουτάμε ένα ένα κομμάτι μέσα.

    Μελώνουμε όλα τα κομμάτια κατά τον ίδιο τρόπο.

    Πασπαλίζουμε με κανέλα και καρύδια.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται