• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
8

Για τις δίπλες με μαστίχα

  • 3 φλ. αλεύρι
  • 3 αυγά
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη και κανέλα ή μέλι και καρύδια
  • 1 φλ. μαστίχα ποτό
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Δίπλες με μαστίχα

    Για τη συνταγή μας, συγκεντρώνουμε πρώτα όλα τα υλικά μας.

    Ρίχνουμε πρώτα σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, τα αυγά, τη μαστίχα και το baking powder.

    Ζυμώνουμε ώστε η ζύμη να γίνει σφιχτή.

    Κόβουμε κομμάτια ζύμης και τα ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο.

    Κόβουμε σε λωρίδες πλάτους 3-4 εκ. και τις δένουμε κόμπο ή φιόγκο.

    Σε ένα τηγάνι τηγανίζουμε τις δίπλες με μαστίχα σε καυτό λάδι.

    Τις σερβίρουμε με άχνη και κανέλα ή μέλι και καρύδια.

    Μάθετε παρακάτω όλα τα μυστικά για να γίνονται οι δίπλες σας πάντα επιτυχημένες:

    Τα μυστικά
    Μυστικά για τραγανές δίπλες
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται