Εκτέλεση
Για την εύκολη μπουγάτσα με σοκολάτα, βουτυρώνουμε πρώτα ένα πυρίμαχο μακρόστενο σκεύος και απλώνουμε εναλλάξ 4 φύλλα χωριάτικα, βουτυρώνοντας τα και πασπαλίζοντας τα με ζάχαρη και κανέλα.
Ανοίγουμε και τα φύλλα κρούστας. Τα σουρώνουμε βεντάλια και τα τοποθετούμε κατά μήκος του ταψιού. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνουμε τα φύλλα για περίπου 20′ στους 200°C στον αέρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο να ροδίσουν.
Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τ’ αυγά και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το γάλα την κανέλα, το αλάτι και τα χτυπάμε να ενωθούν. Τέλος προσθέτουμε στην κρέμα τις σταγόνες σοκολάτας. Περιχύνουμε το ψημένο φύλλο με την κρέμα.
Ξανά ψήνουμε για περίπου 25′ μέχρι να κάνει σώμα η κρέμα, να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει ελαφρά.
Μόλις την βγάλουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα. Την σερβίρουμε ζεστή.
Extra Tip
Ψήνουμε τα βουτυρωμένα φύλλα πριν βάλουμε την κρέμα για πιο τραγανό αποτέλεσμα.