Για την διπλή μπουγάτσα
Βουτυρώνουμε με πινέλο πρώτα ένα πυρίμαχο μακρόστενο σκεύος.
Απλώνουμε εναλλάξ τα 6 φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντάς τα και πασπαλίζοντάς τα με ζάχαρη και κανέλα.
Ανοίγουμε και τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας.
Ένα ένα τα σουρώνουμε σε βεντάλια και τα τοποθετούμε κατά μήκος του ταψιού.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Ψήνουμε τα φύλλα για περίπου 20′ στους 200°C στον αέρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο να ροδίσουν.
Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το γάλα, την κανέλα, το αλάτι και τα χτυπάμε να ενωθούν.
Τέλος προσθέτουμε στην κρέμα για την διπλή μπουγάτσα τις σταγόνες σοκολάτας.
Περιχύνουμε το ψημένο φύλλο με την κρέμα σοκολάτας.
Ξανά ψήνουμε για περίπου 25′ στο φούρνο μέχρι να κάνει σώμα η κρέμα, να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει ελαφρά.
Μόλις βγάλουμε την μπουγάτσα από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Την σερβίρουμε ζεστή.
Μυστικά
Ψήνουμε τα βουτυρωμένα φύλλα πριν βάλουμε την κρέμα για πιο τραγανό αποτέλεσμα.
Απολαύστε αυτή την μπουγάτσα με το διπλό ψήσιμο όσο είναι ζεστή.
Η σοκολατένια κρέμα στο εσωτερικό της είναι ότι καλύτερο.