Το διπλό ψήσιμό κάνει τα πιο τραγανά φύλλα κρούστας ενώ η σοκολατένια κρέμα στο εσωτερικό της είναι απλά όνειρο. Σε αυτή την εύκολη μπουγάτσα με...

Το διπλό ψήσιμό κάνει τα πιο τραγανά φύλλα κρούστας ενώ η σοκολατένια κρέμα στο εσωτερικό της είναι απλά όνειρο. Σε αυτή την εύκολη μπουγάτσα με σοκολάτα κανείς δεν μπορεί να ανατισταθεί.

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τη διπλή μπουγάτσα με σοκολάτα

  • 1 συσκ. φύλλο κρούστας ή Βηρυτού
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 250 γρ. βούτυρο
  • Για την κρέμα
  • 6 αυγά
  • 150 γρ. μαύρη ή καστανή ζάχαρη
  • 1 εβαπορέ γάλα 400γρ. 2% λιπαρά
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες

Για το πασπάλισμα

  • Λίγη Άχνη ζάχαρη
  • Λίγη Κανέλα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Διπλή μπουγάτσα με σοκολάτα. Αν θέλετε μια μπουγάτσα ακαταμάχητη προσθέστε σοκολάτα. Η Αργυρώ έχει την πιο φανταστική συνταγή για μπουγάτσα με σοκολάτα που δεν θα μπορεί να αντισταθεί κανείς. Το μυστικό κρύβεται στο ψήσιμο των φύλλων. Το διπλό ψήσιμο κάνει τα φύλλα κρούστας τραγανά και η μπουγάτσα στο τέλος είναι σκέτη απόλαυση. Η κρέμα σοκολάτας στο εσωτερικό της έχει υπέροχη υφή και γεύση που θα την λατρέψετε. Ένα πολύ εύκολο γλυκό που μπορείτε να σερβίρετε αλλά και να γίνει η γλυκιά απόλαυση της ημέρας στο γραφείο.

    Για την εύκολη διπλή μπουγάτσα με σοκολάτα

    Βουτυρώνουμε με πινέλο πρώτα ένα πυρίμαχο μακρόστενο σκεύος.

    Απλώνουμε εναλλάξ τα 6 φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντάς τα και πασπαλίζοντάς τα με ζάχαρη και κανέλα.

    Ανοίγουμε και τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας.

    Ένα ένα τα σουρώνουμε σε βεντάλια και τα τοποθετούμε κατά μήκος του ταψιού.

    Περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.

    Ψήνουμε τα φύλλα για περίπου 20′ στους 200°C στον αέρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο να ροδίσουν.

    Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά και τη ζάχαρη.

    Προσθέτουμε το γάλα, την κανέλα, το αλάτι και τα χτυπάμε να ενωθούν.

    Τέλος προσθέτουμε στην κρέμα για την διπλή μπουγάτσα τις σταγόνες σοκολάτας.

    Περιχύνουμε το ψημένο φύλλο με την κρέμα σοκολάτας.

    Ξανά ψήνουμε για περίπου 25′ στο φούρνο μέχρι να κάνει σώμα η κρέμα, να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει ελαφρά.

    Μόλις βγάλουμε την μπουγάτσα από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

    Την σερβίρουμε ζεστή.

    Διαφήμιση

    Τα μυστικά

    Ψήνουμε τα βουτυρωμένα φύλλα πριν βάλουμε την κρέμα για πιο τραγανό αποτέλεσμα.

    Απολαύστε αυτή την μπουγάτσα με το διπλό ψήσιμο όσο είναι ζεστή.

    Η σοκολατένια κρέμα στο εσωτερικό της είναι ότι καλύτερο.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×