Ευκολά ορεκτικά για τραπέζι

Όταν θέλετε να εντυπωσιάσετε αλλά δεν έχετε πού χρόνο, σας έχω ιδέες για ευκολά ορεκτικά για τραπέζι που θα σας εξοικονομήσουν, χρήματα και χρόνο στην κουζίνα.

Εύκολη
0:30

6-8 μερίδες

30 λεπτά

ευκολα ορεκτικα για τραπεζι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΣΚΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΗ ΦΕΤΑ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΣΚΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΗ ΦΕΤΑ

Εκτέλεση

ΝΤΙΠ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

  1. Χρησιμοποιούμε πιπεριές από βάζο (ή ψήνουμε πιπεριές Φλωρίνης) και τις στραγγίζουμε πολύ καλά σε απορροφητικό χαρτί.
  2. Αφαιρούμε τη φλούδα, τους σπόρους και τις ίνες τους και βάζουμε τη σάρκα τους στον κάδο του μπλέντερ.
  3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το ντιπ και τα πολτοποιούμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα κατακόκκινο ομοιογενές, λείο
    μείγμα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι, το πιπέρι καθώς και την οξύτητα.
  4. Βάζουμε μια μικρή ποσότητα σε ανοιχτό μπολ, γαρνίρουμε με τα φύλλα δυόσμου και τοποθετούμε το μπολ στο δίσκο των ορεκτικών.
  5. Διατηρούμε το υπόλοιπο ντιπ καλά σκεπασμένο στο ψυγείο για επόμενη χρήση.

ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΗ ΦΕΤΑ

  1. Στεγνώνουμε καλά τη φέτα, την κόβουμε σε μικρά καρέ και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, τη ρίγανη, τον άνηθο και το χοντροσπασμένο κόκκινο πιπέρι.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τη φέτα να μαριναριστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  4. Τη σερβίρουμε στη συνέχεια σε ανοιχτό μπολ, την περιχύνουμε με τα υλικά της μαρινάδας και ακουμπάμε το μπολ στο δίσκο
    των υπόλοιπων ορεκτικών.

ΔΙΣΚΟΣ ΟΡΕΚΤΙΚΩΝ

  1. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα ζεματίζουμε για 1 λεπτό σε νερό που βράζει.
  2. Τα ρίχνουμε κατόπιν κατευθείαν σε ένα μπολ με κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός και τα στραγγίζουμε πολύ καλά.
  3. Τα βάζουμε στο δίσκο με το ντιπ πιπεριάς και τη μαριναρισμένη φέτα και γαρνίρουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Ψήνουμε λεπτές πίτες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις τοποθετούμε στο δίσκο.
  5. Προαιρετικά μπορείτε να κόψετε ραπανάκια στη μέση, για να προσθέσουν χρώμα, γεύση και υφή.
Απόρρητο