Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΣΚΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ ΠΙΠΕΡΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΗ ΦΕΤΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΣΚΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ ΠΙΠΕΡΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΗ ΦΕΤΑ
Εκτέλεση
ΝΤΙΠ ΠΙΠΕΡΙΑΣ
- Χρησιμοποιούμε πιπεριές από βάζο (ή ψήνουμε πιπεριές Φλωρίνης) και τις στραγγίζουμε πολύ καλά σε απορροφητικό χαρτί.
- Αφαιρούμε τη φλούδα, τους σπόρους και τις ίνες τους και βάζουμε τη σάρκα τους στον κάδο του μπλέντερ.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το ντιπ και τα πολτοποιούμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα κατακόκκινο ομοιογενές, λείο
μείγμα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι, το πιπέρι καθώς και την οξύτητα. - Βάζουμε μια μικρή ποσότητα σε ανοιχτό μπολ, γαρνίρουμε με τα φύλλα δυόσμου και τοποθετούμε το μπολ στο δίσκο των ορεκτικών.
- Διατηρούμε το υπόλοιπο ντιπ καλά σκεπασμένο στο ψυγείο για επόμενη χρήση.
ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΗ ΦΕΤΑ
- Στεγνώνουμε καλά τη φέτα, την κόβουμε σε μικρά καρέ και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, τη ρίγανη, τον άνηθο και το χοντροσπασμένο κόκκινο πιπέρι.
- Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τη φέτα να μαριναριστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Τη σερβίρουμε στη συνέχεια σε ανοιχτό μπολ, την περιχύνουμε με τα υλικά της μαρινάδας και ακουμπάμε το μπολ στο δίσκο
των υπόλοιπων ορεκτικών.
ΔΙΣΚΟΣ ΟΡΕΚΤΙΚΩΝ
- Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα ζεματίζουμε για 1 λεπτό σε νερό που βράζει.
- Τα ρίχνουμε κατόπιν κατευθείαν σε ένα μπολ με κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός και τα στραγγίζουμε πολύ καλά.
- Τα βάζουμε στο δίσκο με το ντιπ πιπεριάς και τη μαριναρισμένη φέτα και γαρνίρουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ψήνουμε λεπτές πίτες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις τοποθετούμε στο δίσκο.
- Προαιρετικά μπορείτε να κόψετε ραπανάκια στη μέση, για να προσθέσουν χρώμα, γεύση και υφή.