Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά

Για την τυρόπιτα

  • 3 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (200 γρ. το καθένα)
  • 6 αυγά μεγάλα
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα (τριμμένη)
  • 400 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο (κρύο)
  • 1½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο ή λίγο ξερό

Για το μείγμα

Χτυπάμε πρώτα σε μεγάλο μπολ (ή σε πυρίμαχο σκεύος) τα αυγά πολύ καλά με σύρμα ή μίξερ χειρός να φουσκώσουν για μερικά λεπτά.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να διαλυθεί πλήρως μέσα στα αυγά

Προσθέτουμε τα τυριά, το πιπέρι, τον φρέσκο δυόσμο και το βούτυρο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που θυμίζει το μείγμα του κέικ.

Βουτυρώνουμε ταψί νούμερο 30 ή 32 και αδειάζουμε το μείγμα.

Για το ψήσιμο

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα στους 170°C για 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει ελαφρά και να ροδίσει η επιφάνεια.

Τα βήματα είναι τέσσερα!

Πρώτο, φτιάχνεις το χυλό που είναι ουσιαστικά μια γέμιση, με απλά υλικά.

Δεύτερο απλώνεις τη γέμιση στο ταψί.

Τρίτο ψήνεις.

Τέταρτο ξεφουρνίζεις αφού έχει μοσχομυρίσει το σπίτι όλο!

Παίξτε με τα τυριά που έχετε στο σπίτι και αυτοσχεδιάστε φτιάχνοντας τη δική σας συνταγή. Τρώγεται ζεστή και κρύα!

https://www.argiro.gr/recipe/efkoli-tyropita-xoris-fyllo/