Αυτή η εύκολη μηλόπιτα χωρίς αυγά είναι μια συνταγή όλο εκπλήξεις! Και αυτό γιατί το φύλλο αλλά και η γέμιση είναι διαφορετική από τις συνηθισμένες...

Αυτή η εύκολη μηλόπιτα χωρίς αυγά είναι μια συνταγή όλο εκπλήξεις! Και αυτό γιατί το φύλλο αλλά και η γέμιση είναι διαφορετική από τις συνηθισμένες μηλόπιτες.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 4 έτοιμα φύλλα ζύμης για πίτσα
  • 50 γραμ. παγωμένο βούτυρο πλάκα
  • 2 μήλα
  • 6 κάστανα βρασμένα και κομμένα σε κομμάτια
  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • ½ φλ. σταφίδες
  • 1 φλ. καρύδια
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • ψίχουλα μπαγιάτικου ψωμιού
  • 1 φλ. λίγο βούτυρο για το τελείωμα
  • λίγη ζάχαρη για πασπάλισμα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Χαράζουμε ελαφρώς την επιφάνεια

    Προθερμασμένος φούρνος

    Εύκολη μηλόπιτα χωρίς αυγά

    Ζεσταίνουμε πρώτα το μισό βούτυρο (το υπόλοιπο το κρατάμε για το τέλος) και ροδίζουμε τα ψίχουλα για λίγα λεπτά.

    Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

    Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα με ένα μαχαίρι σε κομμάτια ή σε λεπτές φέτες, και τα βάζουμε σε μπολ.

    Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα κάστανα, τις σταφίδες, τα καρύδια, την κανέλα και το αλάτι, και ανακατεύουμε.

    Στρώνουμε λαδόκολλα ψησίματος σε ένα ταψί κι απλώνουμε δυο φύλλα.

    Τα πασπαλίζουμε με τα βουτυρωμένα ψίχουλα (κρατάμε δυο κουταλιές για το τέλος).

    Ισομοιράζουμε τη γέμιση, αφήνοντας κενό 2 με 3 εκατοστά, γύρω γύρω.

    Αλείφουμε με νερό το κενό σημείο, περιμετρικά των φύλλων.

    Σκεπάζουμε με τα άλλα δυο φύλλα.

    Τσιμπάμε τις άκρες, ώστε να κολλήσει το πάνω φύλλο με το κάτω.

    Γυρνάμε τις ενώσεις προς τα κάτω.

    Χαράζουμε ελαφρώς την επιφάνεια.

    Αλείφουμε ολόγυρα με λίγο λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με τα βουτυρωμένα ψίχουλα και τη ζάχαρη.

    Για το ψήσιμο

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC με 200ºC για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει η μηλόπιτα χωρίς αυγά με κάστανα και καρύδια.

    Η μηλόπιτα με καρύδια είναι μια άκρως χειμωνιάτικη συνταγή για να απολαύσετε μοναδικά τις κρύες μέρες του χειμώνα! Με μοναδικά αρώματα και γεύσεις που θα σας κάνουν να απλά να την λατρέψετε! 

    Διαβάστε και το μυστικό επιτυχίας, για να φτιάχνετε πάντα τις ωραιότερες μηλόπιτες για τους αγαπημένους σας.

    Αν σας άρεσε η μηλόπιτα χωρίς αυγά με καρύδια και κάστανα από την Αργυρώ, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή:

    μηλόπιτα ανάποδη - αναποδογυριστή μηλόπιτα - η καλύτερη ανάποδη μηλόπιτα - μηλόπιτα ανάποδη χωρίσ μίξερ - ανάποδη μηλόπιτα αργυρώ
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται