Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΚΑΡΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΚΑΡΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Eκτός από ρεβύθια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι άλλο όσπριο μας έχει περισσέψει από το χθεσινό τραπέζι ή μίξη βρασμένων οσπρίων.
- Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 6′-8′ να μισομαλακώσουν.
- Τις στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλ. από το νερό τους.
- Ζεσταίνουμε το τηγάνι και ρίχνουμε τα μπαχαρικά για 1′ να βγάλουν τα αρώματα τους.
- Ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι να ροδίσει, κρατάμε λίγα σοταρισμένα κρεμμύδια για το γαρνίρισμα.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, την πιπεριά, την γλυκοπατάτα και τις βρασμένες πατάτες και αφήνουμε να σοταριστούν για 4′-5′ ανακατεύοντας τακτικά.
- Ρίχνουμε την πάστα κάρυ, τις ντομάτες, τα όσπρια και το νερό που κρατήσαμε από τις πατάτες.
- Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό.
- Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Λίγο πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα φιστίκια κάσιους και ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.
- Ανακατεύουμε λίγη σάλτσα από το κάρυ λαχανικών με στραγγιστό γιαούρτι.
- Σερβίρουμε ρύζι μπασμάτι με κάρυ λαχανικών και περιχύνουμε με λίγη σάλτσα γιαούρτι.
- Γαρνίρουμε με τα τηγανισμένα κρεμμύδια, με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και τέταρτα λάιμ.