Το αφράτο κέικ με σοκολάτα και κακάο χρειάζεται μόνο 4 λεπτά προετοιμασία! Γίνεται με απλά υλικά που έχεις στο σπίτι σου & το μόνο σίγουρο είναι ότι θα...

Το αφράτο κέικ με σοκολάτα και κακάο χρειάζεται μόνο 4 λεπτά προετοιμασία! Γίνεται με απλά υλικά που έχεις στο σπίτι σου & το μόνο σίγουρο είναι ότι θα εξαφανιστεί στο λεπτό!

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 55 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το κέικ

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 120 γρ. φρέσκο γάλα
  • 2 βανίλιες
  • 125 γρ. κακάο (άγλυκο)
  • 100 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 πρέζα/ες αλάτι

Για τη φόρμα

  • Λίγο έξτρα κακάο
  • Λίγο βούτυρο

Για το γλάσο

  • 100 γρ. κουβερτούρα (ή σταγόνες σοκολάτας)
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Προετοιμασία

    Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. 

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ºC, στις αντιστάσεις. 

    Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε κακάο, μια μεγάλη στρογγυλή φορμα για κέικ, 25 εκατ.

    Όταν φτιάχνετε σοκολατένια γλυκά ή κέικ με κακάο, να αποφεύγετε το αλεύρι στη φόρμα, γιατί αφήνει λευκά στίγματα πάνω στο κέικ.

    Για το κέικ 

    Κοσκινίζουμε σε ψιλή σίτα με το κόσκινο όλα τα στερεά υλικά τις βανίλιες, το κακάο, το αλεύρι και το αλάτι μέσα στον κάδο του μίξερ.

    Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά και το γάλα.

    Σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε τα υλικά για 2 λεπτά, έως ότου ενωθούν και γίνουν ένα μείγμα για κέικ.

    Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας.

    Δυναμώνουμε το μίξερ και χτυπάμε στην πιο δυνατή ταχύτητα για 4 λεπτά.

    Αδειάζουμε το μείγμα για κέικ και ψήνουμε στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, στους 170°C για 50 με 55 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.

    Το αφήνουμε, αφού ψηθεί, για 10 λεπτά στη φόρμα για κέικ.

    Ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει καλά.

    Διαφήμιση
    49

    Για το γλάσο

    Κομματιάζουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα.

    Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος.

    Σε πολύ χαμηλή φωτιά αφήνουμε να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το γλάσο, ανακατεύοντας πότε-πότε.

    Αφήνουμε λίγο το γλάσο να κρυώσει.

    Βάζουμε το κέικ με σοκολάτα και κακάο σε πιατέλα και το περιχύνουμε με το γλάσο του.

    Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ για γαρνίρισμα.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται