• προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
50
  • 1 συσκ. φυλλο σφολιατας
  • 4 τεμάχιο/ια μηλα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. βουτυρο
  • Για τη γέμιση
  • 100 γρ. αμύγδαλα
  • 100 γρ. ζαχαρη αχνη
  • 100 γρ. βουτυρο
  • 1/4 κ.γ. κανελα
  • 1 τεμάχιο/ια αυγο
  • λιγες σταγονες υγρη βανιλια
  • 2 κ.σ. μαρμελαδα βερυκοκο
  • 1 κ.σ. κονιακ
  • Για το σερβιρισμα
  • λιγη κανελα
  • ζαχαρη αχνη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Για την γέμιση

    Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ: αμύγδαλα, ζάχαρη άχνη, βούτυρο, κανέλα, αυγό, βανίλια, μαρμελάδα, κονιάκ και τα πολτοποιούμε.

    Βάζουμε το μίγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.

    Για τη σφολιάτα

    Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί και ακουμπάμε πάνω το φύλλο.

    Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια, αφήνοντας κενό περιμετρικά 2 εκ..

    Τα μήλα

    Καθαρίζουμε με ένα μαχαίρι την καρδιά του μήλου και το κόβουμε με την φλούδα σε λεπτές φέτες.

    Στρώνουμε εναλλάξ πράσινα και κόκκινα μήλα πάνω στη γέμιση.

    Η μια φέτα να μισοκαλύψει την άλλη.

    Αλείφουμε την επιφάνεια με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη.

    Ψήσιμο – χρόνος ψησίματος

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 40′ μέχρι να ροδίσει.

    Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται