Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΚΟΡΥΖΟ ΠΙΛΑΦΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΚΟΡΥΖΟ ΠΙΛΑΦΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Ξεπλένουμε πρώτα το ρύζι κάτω από τρεχούμενο νερό.
- Το αφήνουμε να στραγγίσει.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, έως ότου ροδίσουν.
- Βγάζουμε τα μισά κρεμμύδια και τα κρατάμε για το τέλος.
- Στραγγίζουμε το ρύζι και το προσθέτουμε στα κρεμμύδια ,ανακατεύουμε να λαδωθεί.
- Προσθέτουμε τις βρασμένες φακές, το νερό, αλάτι και πιπέρι κι αφήνουμε να πάρει βράση.
- Το σιγοβράζουμε μισοσκεπασμένο για 15’ λεπτά να σκάσει το ρύζι. Αν στεγνώσει το φακόρυζο προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
- Τέλος ρίχνουμε μέσα το δυόσμο. Σβήνουμε το φαγητό κι αφήνουμε να σταθεί για 10’.
- Το σερβίρουμε στα πιάτα ισομοιράζοντας τα υπόλοιπα κρεμμύδια σε κάθε μερίδα.
Tips
- Μουλιάζουμε το ρύζι για να φουσκώσει και να αποβάλλει το άμυλο του.
- Καραμελώνουμε πάντα τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά και για πολύ ώρα. Έτσι αποβάλλουν τα σάκχαρα τους και γλυκαίνουν.