Φασολάκια με γιαούρτι

Φασολάκια με γιαούρτι, απλό καθημερινό φαγητό. Τρυφερά φασολάκια λεπτά, που σερβίρονται με γιαούρτι και πικάντικο λάδι για να γίνουν ακόμα πιο ακαταμάχητα.

Εύκολη
0:30

4 μερίδες

10 λεπτά

20 λεπτά

φασολακια με γιαουρτι - φασολακια λεπτα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό σκεύος και σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4–5 λεπτά σε μέτρια
    ένταση.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ, σοτάρουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε τα φασολάκια και τις φέτες της ντομάτας.
  3. Πασπαλίζουμε με το κύμινο, την πάπρικα, λίγο αλάτι και πιπέρι, ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, ανακατεύουμε και αφήνουμε
    το μείγμα σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα, αλλά τα φασολάκια να παραμείνουν τρυφερά.
  4. Δυναμώνουμε την ένταση της εστίας στα τελευταία λεπτά για να εξατμιστούν τα περιττά υγρά και να δέσει η σάλτσα.
  5. Προσθέτουμε φύλλα δυόσμου και το αμύγδαλο φιλέ, ανακατεύουμε και αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά.
  6. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ λίγο ελαιόλαδο με την πάπρικα και το μπούκοβο.
  7. Σερβίρουμε τα φασολάκια σε πιάτο, γαρνίρουμε με κουταλιές γιαουρτιού και περιχύνουμε με λίγο πικάντικο λάδι. Συνοδεύουμε με ψωμί.
Απόρρητο