Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΕΤΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΕΤΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Εκτέλεση
ΦΕΤΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
- Πλένουμε τα πορτοκάλια και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κάθετα κατά μήκος το κάθε πορτοκάλι στα δύο.
- Έπειτα τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Σε φαρδιά κατσαρόλα με χοντρή βάση, ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε να πάρει βράση.
- Ρίχνουμε τις φέτες πορτοκάλι, φροντίζοντας να είναι σε μία στρώση και να μην καλύπτει η μία φέτα την άλλη.
- Βράζουμε για 10-12 λεπτά.
- Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να πυκνώσει αρκετά το σιρόπι. Πρέπει ίσα που να κοχλάζει ελαφρά.
- Αφήνουμε έτσι να σιγοβράζει για 35 λεπτά και αναποδογυρίζουμε τα πορτοκάλια κάθε 5 λεπτά. Πρέπει οι φέτες πορτοκαλιού να μαλακώσουν αρκετά, αλλά συγχρόνως να διατηρήσουν και το σχήμα τους.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι τους.
- Μία μία τις βγάζουμε σε λαδόκολλα.
- Τις αφήνουμε να στεγνώσουν καλά, ίσως και 2 και 3 ημέρες, αναποδογυρίζοντάς τες τακτικά και αλλάζοντας χαρτί κάθε φορά.
- Μπορούμε να τις στεγνώσουμε και σε πολύ χαμηλό φούρνο, αλλά με τον τρόπο του χαρτιού θα διατηρήσουν καλύτερο χρώμα, άρωμα και γεύση.
- Βάζουμε τις φέτες πορτοκάλι στο ψυγείο να παγώσουν.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα και μία μία τις βουτάμε μέχρι τη μέση.
- Τις αφήνουμε σε σχάρα να στεγνώσουν ή τις βάζουμε στο ψυγείο αν βιαζόμαστε.
- Αν αγαπάτε τη σοκολάτα, δείτε περισσότερες εύκολες σοκολατένιες συνταγές εδώ.