Φιλέτο κοτόπουλου με κάστανα σε πλούσια σάλτσα

Τρυφερό φιλέτο κοτόπουλου μαγειρεμένο με κάστανα, δαμάσκηνα, βερίκοκα και λιαστές ντομάτες σε πλούσια κρεμώδη σάλτσα. Ιδανικό πιάτο για γιορτινά γεύματα, που συνοδεύεται με ρύζι.

Εύκολη
0:50

4

10 λεπτά

40 λεπτά

κοτοπουλο με καστανα

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Στεγνώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου με απορροφητικό χαρτί.
  2. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μοσχοκάρυδο, την πάπρικα, λίγο αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε με το μείγμα το κοτόπουλο.
  3. Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά 3 κ.σ. λάδι από τη λιαστή ντομάτα και σοτάρουμε τα φιλέτα για περίπου 8 λεπτά, να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε σε πιάτο και τα σκεπάζουμε για να παραμείνουν ζεστά.
  4. Ρίχνουμε στο τηγάνι και στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι. Χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και το αφήνουμε για 6-7 λεπτά να γίνει διάφανο, να μαλακώσει και να ροδίσει ελαφρώς.
  5. Προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι, σοτάρουμε για μισό λεπτό και σβήνουμε με το κρασί.
  6. Επαναφέρουμε στο τηγάνι το κοτόπουλο.
  7. Ρίχνουμε τα κάστανα, τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα και τις λιαστές ντομάτες.
  8. Περιχύνουμε τα υλικά με την κρέμα γάλακτος και το ζωμό κότας.
  9. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο, σκεπάζουμε το σκεύος με καπάκι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, γυρνώντας ενδιάμεσα 1-2 φορές το κοτόπουλο μέσα στη σάλτσα να ψηθεί ομοιόμορφα.
  10. Όταν γίνει τρυφερό το κοτόπουλο και πυκνώσει η σάλτσα, πασπαλίζουμε το φαγητό με την παρμεζάνα, σβήνουμε την εστία και
    ανακατεύουμε να λιώσει το τυρί.
  11. Σερβίρουμε σε πιάτα το φιλέτο με τα αποξηραμένα φρούτα και περιχύνουμε με την πυκνή κρεμώδη σάλτσα. Συνοδεύουμε με ρύζι.
Απόρρητο