Ρύζι με δαμάσκηνα
Ξεπλένουμε το ρύζι σε μπόλικο νερό, μέχρι να καθαρίσει τελείως και να βγαίνει διάφανο το νερό. Το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα. Κρατάμε λίγα ψιλοκομμένα πράσινα φύλλα κρεμμυδιών για το τέλος της συνταγής μας.
Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια για 1 λεπτό.
Ρίχνουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά και να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα δαμάσκηνα.
Τέλος, ρίχνουμε το ζεστό νερό η ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 10′.
Προσθέτουμε την πιπεριά, τα πράσινα φύλλα κρεμμυδιών και το καρότο.
Βράζουμε για ακόμα 5′, μέχρι να σκάσει το ρύζι, να πιεί όλα τα υγρά του και να εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια του.
Αφήνουμε το ρύζι σκεπασμένο με καθαρή πετσέτα για 5-10 λεπτά.
Σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι.
Εάν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας τα αποξηραμένα δαμάσκηνα, δείτε εδώ πως!