• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
86
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (τρυφερά και ψιλοκομμένα)
  • 2 φλ. ρύζι μακρύκοκκο
  • 12 δαμάσκηνα αποξηραμένα (χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένα)
  • 4 φλ. ζωμό (της αρεσκείας σας ή νερό ζεστό)
  • 1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε πολύ μικρά καρέ)
  • 1 καρότο (κομμένο σε πολύ μικρά καρέ)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • λίγο γιαούρτι στραγγιστό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ρύζι με δαμάσκηνα της Αργυρώς

    Ξεπλένουμε το ρύζι σε μπόλικο νερό, μέχρι να καθαρίσει τελείως και να βγαίνει διάφανο το νερό. Το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.

    Για πιο σπυρωτό ρύζι, στύβουμε ένα λεμόνι μέσα στο ρύζι και ανακατεύουμε.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα. Κρατάμε λίγα ψιλοκομμένα πράσινα φύλλα κρεμμυδιών για το τέλος της συνταγης μας ρύζι με αποξηραμένα δαμάσκηνα.

    Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά και να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα δαμάσκηνα. Τέλος, ρίχνουμε το ζεστό νερό η ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε την  φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 10′.

    Προσθέτουμε την πιπεριά, τα πράσινα φύλλα κρεμμυδιών και το καρότο. Βράζουμε για ακόμα 5′, μέχρι να σκάσει το ρύζι, να πιεί όλα τα υγρά του και να εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια του.

    Αφήνουμε το ρύζι σκεπασμένο με καθαρή πετσέτα για 5-10 λεπτά.

    Σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι.

    Εάν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας τα αποξηραμένα δαμάσκηνα, δείτε εδώ πως!

     

    Απολαμβάνουμε το ρύζι με αποξηραμένα δαμάσκηνα σαν ελαφρύ χορτοφαγικό γεύμα ή σαν γαρνιτούρα σε γιορτινές συνταγές όπως η παρακάτω

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται