• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 1 κύβο μαγιά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 300 γρ. περίπου νερό χλιαρό
  • Φρέσκο λιωμένο βούτυρο
  • Μυζήθρα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ektelesh

    • Διαλύουμε την μαγιά σε λίγο από το νερό της συνταγής.
    • Αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
    • Ρίχνουμε το αλάτι στο υπόλοιπο νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
    • Προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά στο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να απορροφηθεί τελείως και να γίνει ένα λεία ζυμι.
    • Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
    • Κόβουμε μικρά κομματακια και τα πλάθουμε δημιουργώντας μακριά κορδόνια πάχους 2 εκατοστών.
    • Στην συνέχεια αρχίζουμε να κόβουμε τα κορδόνια σε μικρά κυβάκια και τα αλευρώνουμε με λίγο αλεύρι για να μην κολλάνε μεταξύ τους.
    • Σε ξύλινο πάγκο παίρνουμε ένα ένα κυβάκι και το πιέζουμε με το δείκτη και το μεσαίο δάχτυλο μας.
    • Παράλληλα, σέρνουμε τα δάκτυλα προς το μέρος μας στον πάγκο ώστε να δημιουργηθεί ένα σχήμα σαν κοχύλι και τις τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια.
    • Τις τινάζουμε  ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι.
    • Βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 20 με 25 λεπτά ανάλογα το μέγεθος που θα τις φτιάξουμε.
    • Μόλις βράσουν τις σουρώνουμε
    • Ζεσταίνουμε το βούτυρο, τις περιχύνουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένη μυζήθρα.
    • Τις σερβίρουμε ζεστές.

    Καλή επιτυχία!

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται