"
  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 1 μπαγκέτα κομμένη σε λοξές φέτες
  • 4 πιπεριές κόκκινες ή ανάμεικτα χρώματα
  • 200 γραμ. ξυνομυζήθρα ή άλλο κρεμώδες τυρί (κατίκι
  • τσαλαφούτι κ.λπ.)
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο λευκό
  • 1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • ανθός αλατιού
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Φρυγανισμένη μπαγκέτα με ξινομυζήθρα και ψητή πιπεριά

    Για τις μπρουσκέτες με σκόρδο και ψητές πιπεριές, πλένουμε πρώτα τις πιπεριές και τις σκουπίζουμε, τις ψήνουμε στους 200°C, μέχρι να αρχίσουν να μαυρίζουν. Τις κλείνουμε σε σακούλα ή σε μπολ σκεπασμένο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

    Διαλύουμε το σκόρδο σε 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο. Με πινέλο αλείφουμε τις φέτες της μπαγκέτας και τις ροδίζουμε στο γκριλ για λίγα λεπτά.

    Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε την ξινομυζήθρα με 2 κ.σ. σκορδάτο ελαιόλαδο και λίγα φύλλα θυμάρι.

    Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε κοτσάνια και σπόρους και τις κόβουμε σε λωρίδες. Τις αραδιάζουμε σε πιατέλα. Προσθέτουμε το μπαλσάμικο στο υπόλοιπο σκορδόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με αυτό τις πιπεριές.

    Σε κάθε φρυγανισμένο ψωμάκι βάζουμε 1 κ.γλ. ξινομυζήθρα και μερικές λωρίδες μαριναρισμένης πιπεριάς και σερβίρουμε.

    Αν θέλετε εύκολα μεζεδάκια για κρασί, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×