Φρυγανισμένη μπαγκέτα με ξινομυζήθρα και ψητή πιπεριά

Υλικά

  • 1 μπαγκέτα κομμένη σε λοξές φέτες
  • 4 πιπεριές κόκκινες ή ανάμεικτα χρώματα
  • 200 γραμ. ξυνομυζήθρα ή άλλο κρεμώδες τυρί (κατίκι
  • τσαλαφούτι κ.λπ.)
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο λευκό
  • 1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • ανθός αλατιού
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Φρυγανισμένη μπαγκέτα με ξινομυζήθρα και ψητή πιπεριά

Για τις μπρουσκέτες με σκόρδο και ψητές πιπεριές, πλένουμε πρώτα τις πιπεριές και τις σκουπίζουμε, τις ψήνουμε στους 200°C, μέχρι να αρχίσουν να μαυρίζουν. Τις κλείνουμε σε σακούλα ή σε μπολ σκεπασμένο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Διαλύουμε το σκόρδο σε 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο. Με πινέλο αλείφουμε τις φέτες της μπαγκέτας και τις ροδίζουμε στο γκριλ για λίγα λεπτά.

Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε την ξινομυζήθρα με 2 κ.σ. σκορδάτο ελαιόλαδο και λίγα φύλλα θυμάρι.

Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε κοτσάνια και σπόρους και τις κόβουμε σε λωρίδες. Τις αραδιάζουμε σε πιατέλα. Προσθέτουμε το μπαλσάμικο στο υπόλοιπο σκορδόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με αυτό τις πιπεριές.

Σε κάθε φρυγανισμένο ψωμάκι βάζουμε 1 κ.γλ. ξινομυζήθρα και μερικές λωρίδες μαριναρισμένης πιπεριάς και σερβίρουμε.

Αν θέλετε εύκολα μεζεδάκια για κρασί, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή

https://www.argiro.gr/recipe/fruganismeni-mpagketa-me-xunomuzithra-kai-psiti-piperia/