Garam Masala (Γκαράμ μασάλα)

Υλικά

  • 3 κ.σ. κολίανδρο
  • 2 κ.σ. κύμινο
  • 2 κ.σ. κάρδαμο
  • 2 κ.σ. ολόκληρο μαύρο πιπέρι
  • 3 φύλλα δάφνη
  • 1 κ.γλ. του γλυκού ολόκληρα γαρίφαλα
  • 1 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 ολόκληρο ραβδί κανέλας

Garam Masala (Γκαράμ μασάλα)

Για το ινδικό μείγμα μπαχαρικών γκαράμ μασάλα, προσθέστε όλα τα υλικά εκτός από το μοσχοκάρυδο σε στεγνό τηγάνι και φρυγανίστε για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.

Ανακατεύουμε τακτικά ώστε να μαγειρευτούν ομοιόμορφα.

Όταν τα υλικά σκουρύνουν ελαφρώς θα ελευθερώσουν ένα πλούσιο καπνιστό άρωμα.

Τότε, αφαιρέστε τα από το τηγάνι και αφήστε τα να κρυώσουν.

Σε μία μηχανή άλεσης καφέ, ή μούλτι, προσθέστε το μείγμα των μπαχαρικών μαζί με το μοσχοκάρυδο και αλέστε τα μέχρι να αποκτήσουν την υφή της άμμου.

Αποθηκεύστε το σπιτικό σας μπαχαρικό σε στεγανό δοχείο μακριά από υγρασία και ζέστη.

Xρησιμοποιήστε το μπαχαρικό που μόλις φτιάξατε και δημιουργήστε το γνωστό Tikka Massala.

https://www.argiro.gr/recipe/garam-masala-gkaram-masala/