Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε κατσαρόλα 30 γρ. βούτυρο με λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθούν.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες ολόκληρες, το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλερι ψιλοκομμένα. Σοτάρουμε για 3 λεπτά.
- Αφαιρούμε τις γαρίδες, τις καθαρίζουμε και τις διατηρούμε σκεπασμένες στην άκρη.
- Επαναφέρουμε τα κελύφη στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2–3 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το μισό.
- Προσθέτουμε τον ζωμό και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
- Με μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε τα υλικά του ζωμού μέσα στην κατσαρόλα.
- Σουρώνουμε τον ζωμό μέσα από λεπτό σουρωτήρι, πιέζοντας τα στερεά υλικά για να πάρουμε όσο περισσότερο υγρό γίνεται. Κρατάμε τον ζωμό στην άκρη και πετάμε τα υπολείμματα λαχανικών.
- Σε καθαρή, μικρή κατσαρόλα λιώνουμε 30 γρ. βούτυρο.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να ψηθεί.
- Ρίχνουμε σταδιακά τον ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς, και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρά.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι καγιέν, λίγο αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για 1 λεπτό.
- Τέλος, ρίχνουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και αφήνουμε να βράσουν για ακόμη 1 λεπτό.
- Σερβίρουμε τη σούπα γαρίδας σε ζεστά μπολ, γαρνίροντας με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και λίγο επιπλέον πιπέρι καγιέν.









