Γαριδόσουπα

Βελούδινη γαριδόσουπα με πλούσιο ζωμό, κρέμα γάλακτος και άρωμα λαχανικών. Εντυπωσιακή, γευστική και εύκολη συνταγ

Εύκολη
0:40

4 μερίδες

10 λεπτά

30 λεπτά

γαριδόσουπα

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Κατσαρόλα

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα 30 γρ. βούτυρο με λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθούν.
  2. Προσθέτουμε τις γαρίδες ολόκληρες, το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλερι ψιλοκομμένα. Σοτάρουμε για 3 λεπτά.
  3. Αφαιρούμε τις γαρίδες, τις καθαρίζουμε και τις διατηρούμε σκεπασμένες στην άκρη.
  4. Επαναφέρουμε τα κελύφη στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2–3 λεπτά.
  5. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το μισό.
  6. Προσθέτουμε τον ζωμό και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
  7. Με μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε τα υλικά του ζωμού μέσα στην κατσαρόλα.
  8. Σουρώνουμε τον ζωμό μέσα από λεπτό σουρωτήρι, πιέζοντας τα στερεά υλικά για να πάρουμε όσο περισσότερο υγρό γίνεται. Κρατάμε τον ζωμό στην άκρη και πετάμε τα υπολείμματα λαχανικών.
  9. Σε καθαρή, μικρή κατσαρόλα λιώνουμε 30 γρ. βούτυρο.
  10. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να ψηθεί.
  11. Ρίχνουμε σταδιακά τον ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς, και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρά.
  12. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι καγιέν, λίγο αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για 1 λεπτό.
  13. Τέλος, ρίχνουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και αφήνουμε να βράσουν για ακόμη 1 λεπτό.
  14. Σερβίρουμε τη σούπα γαρίδας σε ζεστά μπολ, γαρνίροντας με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και λίγο επιπλέον πιπέρι καγιέν.
Απόρρητο