Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΥΡΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΥΡΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Εκτέλεση
- Πρώτα διαλέγουμε γαύρο χοντρό.
- Καθαρίζουμε τον γαύρο με το χέρι τραβώντας το κεφάλι με κίνηση υπό γωνία. Έτσι φεύγουν και τα εντόσθια.
- Πλένουμε πολύ καλά και στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
- Αλατίζουμε ολόγυρα κι αφήνουμε να στραγγίσει μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες.
- Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και το κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες.
- Τέλος κόβουμε και το λεμόνι σε λεπτές φέτες.
ΣΤΟ ΤΑΨΙ
- Σε μεγάλο ρηχό ταψί κάνουμε μία στρώση τις φέτες κρεμμυδιού και τοποθετούμε τις μισές φέτες λεμονιού.
- Από πάνω βάζουμε τον γαύρο απλωτά. Να μην καλύπτει το ένα ψαράκι το άλλο.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τα ντοματίνια στο ταψί.
- Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
- Τρίβουμε πιπέρι και πασπαλίζουμε με την ρίγανη.
- Βάζουμε τις υπόλοιπες φέτες λεμονιού πάνω στον γαύρο.
- Ψήνουμε στην μεσαία σχάρα, σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 220ºC για περίπου 15’.
- Προσοχή μην παραψηθεί γιατί στεγνώσει τελείως.
Tips
- Ο γαύρος στο φούρνο δεν θέλει νερό στο ταψί. Θα ψηθεί από τα υγρά των υπόλοιπων υλικών και τα δικά του ζουμιά.