Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα. Βράζουμε τα κοχύλια σε άφθονο αλατισμένο νερό για 4-5 λεπτά.
- Τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Τα ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε να μην κολλήσουν.
- Λιώνουμε πολύ καλά σε ένα μπολ το ανθότυρο με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Προσθέτουμε τη γραβιέρα, το αβγό, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε σε ένα μικρό ταψί, ίσα να χωράει τα ζυμαρικά, την ψιλοκομμένη ντομάτα, τα φρέσκα ντοματίνια, τη ρίγανη, το σκόρδο, το ζωμό, λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε τα υλικά και μεταφέρουμε το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου. Ψήνουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά.
- Γεμίζουμε τα ζυμαρικά με το μείγμα του ανθότυρου και τα ακουμπάμε πάνω στη σάλτσα στο ταψί.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20 λεπτά στη μεσαία σχάρα, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά τα κοχύλια και να αποκτήσει μια ελαφριά κρούστα η γέμιση.
- Μόλις βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο, το πασπαλίζουμε με τρυφερά φύλλα δυόσμου.
Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ στο τεύχος Απριλίου 2024.