Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Εξοπλισμός
Γάστρα
Κατσαρόλα
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε το κοτόπουλο σε κατσαρόλα για 4΄.
- Σε ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄.
- Προσθέτουμε τα συκωτάκια ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε για 5΄.
- Σβήνουμε με κρασί.
- Προσθέτουμε το κουκουνάρι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ρύζι και 3 φλ. ζωμό από το κοτόπουλο.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε τη ρίγανη.
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ρουφήξει το ζωμό και το ρύζι να είναι σπυρωτό.
- Ρίχνουμε στη γέμιση τα κάστανα κομμένα στη μέση, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε το κοτόπουλο και το ράβουμε.
- Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε γάστρα και γύρω γύρω βάζουμε ό,τι περίσσεψε από τη γέμιση.
- Ρίχνουμε 1/2 φλ. κονιάκ.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 200°C για 40΄.
- Χαμηλώνουμε στους 170οC και ψήνουμε για 1 ώρα ακόμα.
- Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ