Γεμιστό κοτόπουλο στη γάστρα

Υλικά

Για το γεμιστό κοτόπουλο

  • 1 κοτόπουλο
  • 3 φλ. ζωμό από το κοτόπουλο
  • 1/2 kg συκωτάκια πουλιών
  • 1/2 φλ. κουκουνάρι
  • 12 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
  • 2 φλ. ρύζι
  • 1/2 φλ. κρασί λευκό
  • 1/2 ματσ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα/ες ρίγανη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

Για το γεμιστό κοτόπουλο

Βράζουμε το κοτόπουλο σε κατσαρόλα για 4΄.

Σε ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄.

Προσθέτουμε τα συκωτάκια ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε για 5΄.

Σβήνουμε με κρασί.

Προσθέτουμε το κουκουνάρι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ρύζι και 3 φλ. ζωμό από το κοτόπουλο.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε τη ρίγανη.

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ρουφήξει το ζωμό και το ρύζι να είναι σπυρωτό.

Ρίχνουμε στη γέμιση τα κάστανα κομμένα στη μέση και το ξύσμα λεμονιού.

Ανακατεύουμε.

Γεμίζουμε το κοτόπουλο και το ράβουμε.

Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε γάστρα και γύρω γύρω βάζουμε ό,τι περίσσεψε από τη γέμιση.

Ρίχνουμε 1/2 φλ. κονιάκ.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 200°C για 40΄.

Χαμηλώνουμε στους 170οC και ψήνουμε για 1 ώρα ακόμα.

Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου.

Αν το κοτόπουλο στη γάστρα είναι το αγαπημένο σας, δείτε και την παρακάτω συνταγή;

https://www.argiro.gr/recipe/gemisto-kotopoulo-sti-gastra/