Γεμιστό κοτόπουλο στη γάστρα

Ακολουθήστε πιστά τη συνταγή για κοτόπουλο στη γάστρα και θα έχετε στο τραπέζι σας το πιο νόστιμο χριστουγεννιάτικο πιάτο.

4

15 λεπτά

1 ώρα και 40 λεπτά

κοτόπουλο στη γάστρα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Εξοπλισμός

Γάστρα

Κατσαρόλα

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε το κοτόπουλο σε κατσαρόλα για 4΄.
  2. Σε ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄.
  3. Προσθέτουμε τα συκωτάκια ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε για 5΄.
  4. Σβήνουμε με κρασί.
  5. Προσθέτουμε το κουκουνάρι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ρύζι και 3 φλ. ζωμό από το κοτόπουλο.
  6. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε τη ρίγανη.
  7. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ρουφήξει το ζωμό και το ρύζι να είναι σπυρωτό.
  8. Ρίχνουμε στη γέμιση τα κάστανα κομμένα στη μέση, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
  9. Γεμίζουμε το κοτόπουλο και το ράβουμε.
  10. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε γάστρα και γύρω γύρω βάζουμε ό,τι περίσσεψε από τη γέμιση.
  11. Ρίχνουμε 1/2 φλ. κονιάκ.
  12. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  13. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 200°C για 40΄.
  14. Χαμηλώνουμε στους 170οC και ψήνουμε για 1 ώρα ακόμα.
  15. Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Απόρρητο