Εκτέλεση
Βράζουμε το κοτόπουλο σε κατσαρόλα για 4΄.
Σε ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄.
Προσθέτουμε τα συκωτάκια ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε για 5΄.
Σβήνουμε με κρασί.
Προσθέτουμε το κουκουνάρι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ρύζι και 3 φλ. ζωμό από το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε τη ρίγανη.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ρουφήξει το ζωμό και το ρύζι να είναι σπυρωτό.
Ρίχνουμε στη γέμιση τα κάστανα κομμένα στη μέση, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε το κοτόπουλο και το ράβουμε.
Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε γάστρα και γύρω γύρω βάζουμε ό,τι περίσσεψε από τη γέμιση.
Ρίχνουμε 1/2 φλ. κονιάκ.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 200°C για 40΄.
Χαμηλώνουμε στους 170οC και ψήνουμε για 1 ώρα ακόμα.
Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου.