Ακολουθήστε πιστά τη συνταγή και θα έχετε στο τραπέζι σας το πιο νόστιμο χριστουγεννιάτικο...

Ακολουθήστε πιστά τη συνταγή και θα έχετε στο τραπέζι σας το πιο νόστιμο χριστουγεννιάτικο πιάτο.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 40 λεπτά
126

Για το γεμιστό κοτόπουλο

  • 1 κοτόπουλο
  • 3 φλ. ζωμό από το κοτόπουλο
  • 1/2 kg συκωτάκια πουλιών
  • 1/2 φλ. κουκουνάρι
  • 12 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
  • 2 φλ. ρύζι
  • 1/2 φλ. κρασί λευκό
  • 1/2 ματσ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα/ες ρίγανη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το γεμιστό κοτόπουλο

    Βράζουμε το κοτόπουλο σε κατσαρόλα για 4΄.

    Σε ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄.

    Προσθέτουμε τα συκωτάκια ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε για 5΄.

    Σβήνουμε με κρασί.

    Προσθέτουμε το κουκουνάρι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ρύζι και 3 φλ. ζωμό από το κοτόπουλο.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε τη ρίγανη.

    Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ρουφήξει το ζωμό και το ρύζι να είναι σπυρωτό.

    Ρίχνουμε στη γέμιση τα κάστανα κομμένα στη μέση και το ξύσμα λεμονιού.

    Ανακατεύουμε.

    Γεμίζουμε το κοτόπουλο και το ράβουμε.

    Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε γάστρα και γύρω γύρω βάζουμε ό,τι περίσσεψε από τη γέμιση.

    Ρίχνουμε 1/2 φλ. κονιάκ.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 200°C για 40΄.

    Χαμηλώνουμε στους 170οC και ψήνουμε για 1 ώρα ακόμα.

    Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου.

    Αν το κοτόπουλο στη γάστρα είναι το αγαπημένο σας, δείτε και την παρακάτω συνταγή;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται