Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ GINGERBREAD
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ
Εξοπλισμός
Μπεν Μαρί
Φόρμα
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ GINGERBREAD
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ
Video
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
 - Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε φόρμα για κέικ με τρύπα κατά προτίμηση 23 εκατοστά.
 - Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC βαθμούς στις αντιστάσεις.
 - Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ για 3 με 4 λεπτά μέχρι να κρεμώσει η ζάχαρη και το μείγμα να γίνει βελούδινο.
 - Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα να τα πίνει το μείγμα κάθε φορά.
 - Προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια και τα μπαχαρικά.
 - Ανακατεύουμε τη σόδα με το γιαούρτι και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
 - Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα από πορτοκάλι και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
 - Χαμηλώνουμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
 - Τέλος, προσθέτουμε τα φρουί γλασέ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
 - Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα.
 - Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 1 ώρα.
 - Αφού ψηθεί το Χριστουγεννιάτικο κέικ, το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα για 15 λεπτά.
 - Μετά ξεφορμάρουμε και αφού κρυώσει τελείως, το γαρνίρουμε με γλάσο ή το πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.
 
Tips
- Για να γίνει αφράτο, από την ώρα που θα μπει το αλεύρι δεν θέλει πολύ χτύπημα, γιατί αντί για αφράτο, θα μας βγει ελαστικό και σφιχτό.
 - Η φόρμα πρέπει πάντα να γεμίζει κατά τα 3/4 με το μείγμα για κέικ.
 - Τα κουταλάκια γλυκού όταν μετράτε τα μπαχαρικά, πρέπει να είναι κοφτά και όχι βουνό.
 - Αν θέλετε να ψήσετε σε αέρα, ρυθμίστε το φούρνο στους 160ºC βαθμούς και ψήστε στη μεσαία σχάρα.
 - Δε το βγάζουμε από το φούρνο αν δεν ελέγξουμε αν ψήθηκε σωστά και σταθεροποιήθηκε στο κέντρο του.
 - Εναλλακτικά αντί για γλάσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βανίλια υποβρύχιο, που έχετε ζεστάνει σε μπεν μαρί και όσο είναι ρευστή το περιχύνετε.
 - Καλύψτε το γλυκό με γλάσο, αφού κρυώσει τελείως.
 









