"
  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
Βαθμολογήστε
  • 200 γραµ. βούτυρο μαλακό
  • 200 γραµ. ζάχαρη
  • 200 γραµ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 μεγάλα ή 4 μικρά αυγά
  • 50 γραμ. χυμό πορτοκάλι ή μισό μισό με κονιάκ
  • 300 γραµ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γλ μπέικιν
  • 1 κ.γλ σόδα μαγειρική
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.γλ. gingerbread (μείγμα μπαχαρικών)
  • ξύσμα από ένα ακέρωτο πορτοκάλι
  • 50 γραμ. ψιλοκομμένο φρουί γκλασέ
  • Για το μείγμα μπαχαρικών gingerbread
  • 1 3/4 κ.γλ. κανέλα
  • 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο
  • 1/4 κ.γλ. κάρδαμο
  • 1/4 κ.γλ. τζίντζερ

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Gingerbread χριστουγεννιάτικο κέικ

    Για το χριστουγεννιάτικο κέικ Gingerbread της Αργυρώς, πρέπει όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Το gingerbread ή όπως το λέμε στα ελληνικά χριστουγεννιάτικο κέικ, είναι πεντανόστιμο και θα θες να το φας ξανά και ξανά.

    Στη συνέχεια για τη συνταγή μας,

    • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder.
    • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε φόρμα για κέικ με τρύπα κατά προτίμηση 23 εκατοστά.
    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC βαθμούς στις αντιστάσεις.
    • Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ για 3 με 4 λεπτά μέχρι να κρεμώσει η ζάχαρη και το μείγμα για κέικ να γίνει βελούδινο.
    • Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα να τα πίνει το μείγμα για κέικ κάθε φορά.
    • Προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια και τα μπαχαρικά.
    • Ανακατεύουμε τη σόδα με το γιαούρτι και τα ρίχνουμε στο μείγμα για κέικ.
    • Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα από πορτοκάλι.
    • Χτυπάμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
    • Χαμηλώνουμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι με το baking powder.
    • Τέλος, προσθέτουμε τα φρουί γλασέ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
    • Ρίχνουμε το μείγμα για κέικ στη φόρμα του κέικ.
    • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 1 ώρα.
    • Αφού ψηθεί το χριστουγεννιάτικο κέικ το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα του κέικ για 15 λεπτά.
    • Μετά ξεφορμάρουμε και αφού κρυώσει τελείως, το γαρνίρουμε με γλάσο ή το πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.

    Το μυστικό για τα κέικ χριστουγεννιάτικα από την Αργυρώ

    Η γεύση gingerbread μας τρελαίνει όλους γιατί είναι σαν να γεύεσαι τα Χριστούγεννα σε μια μπουκιά. Και δεν είναι μακριά, αυτή η γεύση gingerbread που μας έχει πάρει το μυαλό, από μια πιο εμπλουτισμένη με αρώματα από κάρδαμο και τζίντζερ πίτα του Αγίου Φανουρίου, με αυγά και βούτυρο, ή ένα πειραγμένο μελωμένο μπισκότο! Το χριστουγεννιάτικο κέικ που θα σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στα Χριστούγεννα.

    • Για να γίνει αφράτο το χριστουγεννιάτικο κέικ της Αργυρώς, από την ώρα που θα μπει το αλεύρι δεν θέλει πολύ χτύπημα, γιατί αντί για αφράτο, θα μας βγει ελαστικό και σφιχτό.
    • Η φόρμα του κέικ πρέπει πάντα να γεμίζει κατά τα 3/4 με το μείγμα για κέικ.
    • Τα κ. γλ. όταν μετράτε τα μπαχαρικά, πρέπει να είναι κοφτά και όχι βουνό.
    • Αν θέλετε να ψήσετε σε αέρα, ρυθμίστε το φούρνο στους 160ºC βαθμούς και ψήστε στη μεσαία σχάρα.
    • Δε το βγάζουμε από το φούρνο αν δεν ελέγξουμε αν ψήθηκε σωστά και σταθεροποιήθηκε στο κέντρο του.
    • Αφήστε το μείγμα για κέικ να σταθεί για 10 λεπτά στην φόρμα του κέικ και μετά ξεφορμάρετέ το σε σχάρα να στεγνώσει.
    • Εναλλακτικά αντί για γλάσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βανίλια υποβρύχιο, που έχετε ζεστάνει σε μπεν μαρί και όσο είναι ρευστή το περιχύνετε.
    • Καλύψτε το γλυκό με γλάσο, αφού κρυώσει τελείως.

    Το γλυκό μας είναι έτοιμο και είναι πεντανόστιμο!!! Δοκιμάστε οπωσδήποτε αυτή τη συνταγή της Αργυρώς για ένα γλυκό που θα αρέσει σε όλους!

    Διαβάστε εδώ θα βρείτε το μυστικο μου για τέλειο κέικ, αλλά και το μυστικο για το τέλειο ψήσιμο του κέικ, που θα λύσουν όλες σας!

    Αν σας άρεσε το gingerbread χριστουγεννιάτικο κέικ από την Αργυρώ, αξίζει να ρίξετε μια ματιά και στην παρακάτω!

    Διαφήμιση

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×