Ετοιμάστε αυτό το νόστιμο γιουβέτσι ογκρατέν για την οικογένειά σας και απολαύστε το τόσο στο κυριακάτικο όσο και στο καθημερινό τραπέζι....

Ετοιμάστε αυτό το νόστιμο γιουβέτσι ογκρατέν για την οικογένειά σας και απολαύστε το τόσο στο κυριακάτικο όσο και στο καθημερινό τραπέζι.

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
127

Για το κριθαράκι με κιμά ογκρατέν

  • 500 γρ. κριθαράκι χοντρό βρασμένο και στραγγισμένο
  • 1 δόση σάλτσα κιμά
  • 2 φλ. τριμμένες φρέσκες ντομάτες
  • 5 αυγά
  • 1 συσκ. 200 γραμ.) γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 ποτήρι φρέσκο γάλα
  • 250 γρ. ανθότυρο σε τρίμματα
  • 250 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κριθαράκι με κιμά ογκρατέν

    Για το κριθαράκι με κιμά στο φούρνο, στρώνουμε πρώτα το βρασμένο και στραγγισμένο κριθαράκι σε ένα λαδωμένο πυράντοχο σκεύος.

    Στη συνέχεια, το περιχύνουμε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και το ανακατεύουμε.

    Από πάνω στρώνουμε τη σάλτσα κιμά που έχουμε ετοιμάσει.

    Περιχύνουμε με τις τριμμένες ντομάτες, για να δώσουμε έξτρα νοστιμιά.

    Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα, προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα.

    Τα ανακατεύουμε, να ενωθούν.

    Τέλος, προσθέτουμε στο μείγμα τα τυριά, τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι.

    Περιχύνουμε το ογκρατέν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25 λεπτά.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται