Εκτέλεση
Για το κριθαράκι με κιμά στο φούρνο, στρώνουμε πρώτα το βρασμένο και στραγγισμένο κριθαράκι σε ένα λαδωμένο πυράντοχο σκεύος. Στη συνέχεια, το περιχύνουμε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και το ανακατεύουμε. Από πάνω στρώνουμε τη σάλτσα κιμά που έχουμε ετοιμάσει. Δείτε τη συνταγή για τη σάλτσα κιμά εδώ.
Περιχύνουμε με τις τριμμένες ντομάτες, για να δώσουμε έξτρα νοστιμιά.
Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα, προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα. Τα ανακατεύουμε, να ενωθούν. Τέλος, προσθέτουμε στο μείγμα τα τυριά, τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι. Περιχύνουμε το ογκρατέν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 25 λεπτά.
Διαβάστε επίσης όλα τα μυστικά επιτυχίας για τέλεια ογκρατέν εδώ, αλλά και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη σωστή επιλογή, τη συντήρηση και το μαγείρεμα του κιμά.