Γιουβέτσι με κιμά

Ετοιμάστε αυτό το νόστιμο γιουβέτσι ογκρατέν για την οικογένειά σας και απολαύστε το τόσο στο κυριακάτικο όσο και στο καθημερινό τραπέζι.

Εύκολη
0:55

6

30 λεπτά

25 λεπτά

Γιουβέτσι με κιμά

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

Εξοπλισμός

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

Εκτέλεση

  1. Για το κριθαράκι με κιμά στο φούρνο, στρώνουμε πρώτα το βρασμένο και στραγγισμένο κριθαράκι σε ένα λαδωμένο πυράντοχο σκεύος.
  2. Στη συνέχεια, το περιχύνουμε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και το ανακατεύουμε.
  3. Από πάνω στρώνουμε τη σάλτσα κιμά που έχουμε ετοιμάσει.
  4. Περιχύνουμε με τις τριμμένες ντομάτες, για να δώσουμε έξτρα νοστιμιά.
  5. Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα, προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα.
  6. Τα ανακατεύουμε, να ενωθούν.
  7. Τέλος, προσθέτουμε στο μείγμα τα τυριά, τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι.
  8. Περιχύνουμε το ογκρατέν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25 λεπτά.
Απόρρητο