Γλυκές αυγοφέτες σάντουιτς

Υλικά

  • 1 φρατζόλα ψωμί
  • 4 κ.σ τυρί κρέμα
  • 4 κ.σ μαρμελάδα κόκκινων φρούτων
  • 4-5 αυγά
  • 1 φλ. γάλα
  • 2 κ.σ ζάχαρη
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 2 πρέζες κανέλα
  • λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • μέλι ή μαρμελάδα για το σερβίρισμα
  • λίγη άχνη ζάχαρη

Γλυκές αυγοφέτες σάντουιτς

Με ένα μαχαίρι κόβουμε 4 χοντρές φέτες ψωμί (σε πάχος πρέπει να είναι σαν 2 κανονικές φέτες ψωμί ενωμένες σε μια).

Ανοίγουμε θήκη οριζόντια σε κάθε χοντρή φέτα ψωμί χωρίς να κόψουμε τελείως.

Δημιουργούμε δηλαδή μια θήκη στην χοντρή φέτα για να τη γεμίσουμε.

Σε μπολ βάζουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και την μαρμελάδα. Απαλά τα ανακατεύουμε.

Γεμίζουμε κορνέ και γεμίζουμε τη θήκη στη κάθε φέτα. Πιέζουμε ελαφρά να κλείσει. Όμοια φτιάχνουμε και τις επόμενες.

Σε μπολ χτυπάμε τα αβγά, τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα και προσθέτουμε το γάλα.

Βουτάμε κάθε σάντουιτς αβγοφέτα στο μείγμα αβγού και αφήνουμε να ρουφήξει για 2′ από κάθε πλευρά.

Ανασηκώνουμε κάθε σάντουιτς αφήνοντας να στραγγίξει τυχόν μείγμα αβγού.

Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο η μαργαρίνη ίσα που να λαδωθεί το σκεύος.

Σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά αφήνουμε το σάντουιτς να ροδίσει για 2-3′ περίπου από κάθε πλευρά. Ανάλογα με την ένταση της φωτιάς.

Σερβίρουμε τις αυγοφέτες με έξτρα μαρμελάδα κόκκινων φρούτων και αχνίζουμε με λίγη άχνη ή σερβίρουμε με μέλι και κανέλα.

Αυτές οι αυγοφέτες είναι μια υπέροχη επιλογή για πρωινό αλλά και brunch.

Για το πρωινό σας καταπληκτική ιδέα, είναι και η παρακάτω συνταγή.

https://www.argiro.gr/recipe/glykes-augofetes-santouits/