Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΠΟΥΚΕΤΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΠΟΥΚΕΤΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε σε κατσαρόλα τις ντομάτες, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το σέλερι, το σκόρδο, τις σταφίδες, το αλάτι, το μαϊντανό, το ξίδι.
- Βράζουμε τα υλικά σε μέτρια φωτιά για 50 λεπτά με 1 ώρα, να μειωθούν τα υγρά και να πυκνώσει.
- Μέσα σε ένα τουλπάνι βάζουμε όλα τα μπαχαρικά, τα δένουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
- Ανακατεύουμε σε μπολ τη ζάχαρη, τη μαύρη ζάχαρη και το ξίδι, τα προσθέτουμε.
- Συνεχίζουμε το βράσιμο για 15 λεπτά έως ότου πυκνώσει.
- Ελέγχουμε το αλάτι.
- Τη μοιράζουμε σε αποστειρωμένα καυτά βάζα.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Για την αποστείρωση των βάζων, στρώνουμε στη βάση μιας κατσαρόλας απορροφητικό πανί.
- Τα τοποθετούμε ανάποδα, με το καπάκι προς τα κάτω.
- Γεμίζουμε την κατσαρόλα με κρύο νερό.
- Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
- Με τον τρόπο αυτό κάνουμε κονσερβοποίηση και μπορούμε να τη διατηρήσουμε για μήνες στο ντουλάπι μας.
- Αφού ανοιχτεί, τη διατηρούμε για μία εβδομάδα στο ψυγείο.