Γλυκοπατάτα ψητή

Η γλυκοπατάτα ψητή, είναι ένα υγιεινό γλυκό σνακ για όλες τις ώρες. Ιδανικό για παιδιά ή vegan διατροφή. Έχουν λίγες θερμίδες ελάχιστα λιπαρά και είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες.

Εύκολη
0:50

4

5 λεπτά

45 λεπτά

ψητη γλυκοπατατα

Υλικά

Εξοπλισμός

Ταψί

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε πολύ καλά τις γλυκοπατάτες και τις τρυπάμε ολόγυρα με ένα πιρούνι.
  2. Τις βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  3. Τις ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα.
  4. Ψήνουμε για 45′ περίπου μέχρι να καεί λίγο η φλούδα και να τρυπιέται η γλυκοπατάτα όταν τσιμπάς με το πιρούνι.
  5. Αφού τις βγάλουμε από τον φούρνο αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσουν.
  6. Τις κόβουμε σε χοντρές φέτες και τραβάμε τη φλούδα τους.
  7. Τρώμε τις γλυκοπατάτες σκέτες ή τις περιχύνουμε με λίγο μέλι, πασπαλίζουμε κανέλα και τις απολαμβάνουμε ζεστές.

ΜΥΣΤΙΚΑ

  1. Αποφύγετε να βράζετε τις γλυκοπατάτες γιατί στο βράσιμο σκάνε και ρουφούν νερό.
  2. Η γλυκοπατάτα είναι πιο μαλακή και μαγειρεύεται πιο γρήγορα από την κανονική πατάτα.
  3. Λευκή ή πορτοκάλι έχουν τέλεια γεύση και ιδανικά τρώγονται σκέτες ψητές. Στα νησιά οι μαμάδες συνηθίζουν να ψήνουν γλυκοπατάτες πολύ συχνά γιατί είναι ιδανική τροφή για παιδιά.
  4. Ο χρόνος ψησίματος της γλυκοπατάτας ποικίλει ανάλογα με το μέγεθός της και το πόσο φρέσκια είναι.
  5. Η γλυκοπατάτα είναι ψημένη όταν την τρυπάτε και η σάρκα της θυμίζει πουρέ.
  6. Μια γλυκοπατάτα ψητή μπορείτε να τη χαράξετε στη μέση και να βάλετε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο τριμμένο τυρί. Θα απολαύσετε ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ.
  7. Οι γλυκοπατάτες και κυρίως οι πορτοκαλί έχουν αντιοξειδωτικά και πάρα πολλές βιταμίνες.
Απόρρητο