Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
- Πλένουμε πολύ καλά τις γλυκοπατάτες και τις τρυπάμε ολόγυρα με ένα πιρούνι.
 - Τις βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
 - Τις ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα.
 - Ψήνουμε για 45′ περίπου μέχρι να καεί λίγο η φλούδα και να τρυπιέται η γλυκοπατάτα όταν τσιμπάς με το πιρούνι.
 - Αφού τις βγάλουμε από τον φούρνο αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσουν.
 - Τις κόβουμε σε χοντρές φέτες και τραβάμε τη φλούδα τους.
 - Τρώμε τις γλυκοπατάτες σκέτες ή τις περιχύνουμε με λίγο μέλι, πασπαλίζουμε κανέλα και τις απολαμβάνουμε ζεστές.
 
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Αποφύγετε να βράζετε τις γλυκοπατάτες γιατί στο βράσιμο σκάνε και ρουφούν νερό.
 - Η γλυκοπατάτα είναι πιο μαλακή και μαγειρεύεται πιο γρήγορα από την κανονική πατάτα.
 - Λευκή ή πορτοκάλι έχουν τέλεια γεύση και ιδανικά τρώγονται σκέτες ψητές. Στα νησιά οι μαμάδες συνηθίζουν να ψήνουν γλυκοπατάτες πολύ συχνά γιατί είναι ιδανική τροφή για παιδιά.
 - Ο χρόνος ψησίματος της γλυκοπατάτας ποικίλει ανάλογα με το μέγεθός της και το πόσο φρέσκια είναι.
 - Η γλυκοπατάτα είναι ψημένη όταν την τρυπάτε και η σάρκα της θυμίζει πουρέ.
 - Μια γλυκοπατάτα ψητή μπορείτε να τη χαράξετε στη μέση και να βάλετε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο τριμμένο τυρί. Θα απολαύσετε ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ.
 - Οι γλυκοπατάτες και κυρίως οι πορτοκαλί έχουν αντιοξειδωτικά και πάρα πολλές βιταμίνες.
 









