"
  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 4 μέτριες γλυκοπατάτες (πορτοκαλί ή λευκή ποικιλία)
  • λαδόκολλα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Γλυκοπατάτα ψητή της Αργυρώς

    Η γλυκοπατάτα ψητή, είναι από τις πιο εύκολες και υγιεινές συνταγές.

    • Πλένουμε πολύ καλά τις γλυκοπατάτες και τις τρυπάμε ολόγυρα με ένα πιρούνι.
    • Τις βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
    • Τις ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα.
    • Ψήνουμε για 45′ περίπου μέχρι να καεί λίγο η φλούδα και να τρυπιέται η γλυκοπατάτα όταν τσιμπάς με το πιρούνι.
    • Αφού τις βγάλουμε από τον φούρνο αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσουν.
    • Τις κόβουμε σε χοντρές φέτες και τραβάμε τη φλούδα τους.
    • Τις τρώμε σκέτες ή τις περιχύνουμε με λίγο μέλι, πασπαλίζουμε κανέλα και τις απολαμβάνουμε ζεστές.

    Μυστικά για την γλυκοπατάτα

    -Αποφύγετε να βράζετε τις γλυκοπατάτες γιατί στο βράσιμο σκάνε και ρουφούν νερό.

    -Η γλυκοπατάτα είναι πιο μαλακή και μαγειρεύεται πιο γρήγορα από την κανονική πατάτα.

    -Λευκή ή πορτοκάλι έχουν τέλεια γεύση και ιδανικά τρώγονται σκέτες ψητές. Στα νησιά οι μαμάδες συνηθίζουν να ψήνουν γλυκοπατάτες πολύ συχνά γιατί είναι ιδανική τροφή για παιδιά σαν σνακ απογευματινό, ή γλυκό χωρίς ζάχαρη.

    -Ο χρόνος ψησίματος της γλυκοπατάτας ποικίλει ανάλογα με το μέγεθός της και το πόσο φρέσκια είναι.

    -Η γλυκοπατάτα είναι ψημένη όταν την τρυπάτε και η σάρκα της θυμίζει πουρέ. Δείτε και τη συνταγή για πουρέ γλυκοπατάτας εδώ.

    -Μια γλυκοπατάτα ψητή μπορείτε να τη χαράξετε στη μέση και να βάλετε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο τριμμένο τυρί. Θα απολαύσετε ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ.

    -Οι γλυκοπατάτες και κυρίως οι πορτοκαλί έχουν αντιοξειδωτικά και πάρα πολλές βιταμίνες.

    -Είναι ιδανική τροφή για παιδιά λόγω της γλυκιάς γεύσης τους και του ζωντανού πορτοκαλί χρώματός τους.

    -Επίσης είναι ιδανική για vegan διατροφή και μαγειρεύεται σαν φαγητό όπως όλες οι πατάτες ή σαν σνακ, σκέτες, ψητές με κανέλα.

    -Με τη φλούδα της γλυκοπατάτας μπορείτε να φτιάξετε και τραγανά τσίπς γλυκοπατάτας με τη συνταγή που σας έχω εδώ.

    Αν σας αρέσει η γλυκοπατάτα ψητή, δείτε άλλη μια εύκολη συνταγή παρακάτω

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×