Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ
Video
Εκτέλεση
- Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 28 ή 30 εκατοστά και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
- Ψιλοκόβουμε τη καρυδόψιχα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το καρύδι και τις σταφίδες.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και φυλάμε το λιωμένο στην άκρη για το τέλος.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός για 3 λεπτά να κρεμώσει το μίγμα.
- Ανακατεύουμε τη σόδα στο χυμό και το προσθέτουμε στο μπολ με τα υλικά του κέικ.
- Προσθέτουμε τη λεμονάδα, το κονιάκ, το ξύσμα, το αλάτι, τους σπόρους και το μίγμα μπαχαρικών.
- Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με τις σταφίδες και το καρύδι στο μίγμα.
- Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα έως ότου εξαφανιστεί το αλεύρι.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε ίσα – ίσα να χαθεί στο μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 170°C βαθμούς, στην κάτω σχάρα του φούρνου για 50 λεπτά περίπου.
- Εναλλακτικά, ψήνουμε σε αέρα στους 160°C βαθμούς, στη μεσαία σχάρα για περίπου 40 λεπτά.
- Δεν τη βγάζουμε από το φούρνο, αν δεν σιγουρευτούμε ότι το μαχαίρι βγαίνει καθαρό από το κέντρο του κέικ. Πρέπει να κρυώσει και μετά να την ξεφορμάρουμε.
- Αχνίζουμε το κέικ μας με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ