• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
139
  • 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γραμ. φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου + 50 γρ. λιωμένο
  • 200 γραμ. ζάχαρη μαύρη ή μισή μισή (λευκή - μαύρη)
  • 100 γραμ. λεμονάδα με ανθρακικό
  • 50 γραμ. κονιάκ
  • 220 γραμ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.γλ. σόδα
  • 150 γραμ. σταφίδες ανάμεικτες
  • 100 γραμ. καρυδόψιχα
  • 2 πορτοκάλια ακέρωτο (το ξύσμα)
  • 2 πρ. αλάτι
  • 40 γραμ. λιναρόσπορο
  • σουσάμι ή ανάμεικτα
  • Για το μείγμα μπαχαρικών
  • 1 κ.γλ. γεμάτο κανέλα
  • 1/2 κ.γλ. γαρίφαλο
  • 1/3 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο

    Λαδώνουμε το ταψί μας

    Ξεφορμάρουμε αφού κρυώσει

     

    Φανουρόπιτα εύκολη σαν κέικ

    Για να φτιάξουμε το μίγμα για τη τέλεια φανουρόπιτα, συγκεντρώνουμε τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή μας.

    Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 28 ή 30 εκατοστά και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.

    Ψιλοκόβουμε τη καρυδόψιχα.

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το καρύδι και τις σταφίδες.

    Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

    Βάζουμε σε ένα μπολ το φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και φυλάμε το λιωμένο στην άκρη για το τέλος.

    Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός για 3 λεπτά να κρεμώσει το μίγμα.

    Ανακατεύουμε τη σόδα στο χυμό και το προσθέτουμε στο μπολ με τα υλικά του κέικ.

    Προσθέτουμε τη λεμονάδα, το κονιάκ, το ξύσμα, το αλάτι, τους σπόρους και το μίγμα μπαχαρικών.

    Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με τις σταφίδες και το καρύδι στο μίγμα για την συνταγή η τέλεια φανουρόπιτα.

    Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα έως ότου εξαφανιστεί το αλεύρι.

    Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε ίσα – ίσα να χαθεί στο μείγμα.

    Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 170°C βαθμούς, στην κάτω σχάρα του φούρνου για 50 λεπτά περίπου.

    Εναλλακτικά, ψήνουμε σε αέρα στους 160°C βαθμούς, στη μεσαία σχάρα για περίπου 40 λεπτά.

    Δε βγάζουμε από το φούρνο, αν δεν σιγουρευτούμε ότι το μαχαίρι βγαίνει καθαρό από το κέντρο του κέικ.

    Η  πρέπει να κρυώσει και μετά να την ξεφορμάρουμε.

    Αχνίζουμε το κέικ μας με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

    Για να πετύχετε τη καλύτερη φανουρόπιτα, αλλά και οποιοδήποτε κέικ και αν κάνετε, ακολουθήστε το μυστικό της Αργυρώς.

    Αν σας άρεσε αυτή η φανουρόπιτα, δείτε και την παρακάτω συνταγή.

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται