Καβουροσαλάτα σε φρυγανισμένο ψωμί

Καβουροσαλάτα δροσερή και ελαφριά, με καβουρόψιχα, ξινόμηλο, σέλερι και αρωματικά. Ιδανική για θαλασσινό μεζέ ή ορεκτικό, σερβιρισμένη πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.

Εύκολη
0:20

25 τεμάχια

10 λεπτά

10 λεπτά

καβουροσαλατα

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε πρώτα το σέλερι και το ξινόμηλο και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τον χυμό λάιμ, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα υπόλοιπα αρωματικά.
  2. Προσθέτουμε την καβουρόψιχα και ανακατεύουμε καλά.
  3. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα ντοματίνια κομμένα σε καρέ, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
  4. Ανακατεύουμε προσεκτικά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις.
  5. Για τα φρυγανισμένα ψωμιά: Κόβουμε τις μπαγκέτες σε φέτες πάχους 2 εκ., τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
  6. Πασπαλίζουμε με αλάτι και ρίγανη, και τις ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  7. Μόλις είναι έτοιμες, σερβίρουμε από πάνω τη σαλάτα μας.

Tips

  • Αν δεν έχεις καβουρόψιχα, μπορείς να την αντικαταστήσεις με γαρίδες βραστές ή στον ατμό (ψιλοκομμένες), δίνει άλλη διάσταση και ταιριάζει τέλεια με μήλο, σέλερι και μουστάρδα.
Απόρρητο