Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
 - Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 4-5’ να ροδίσει ελαφρά.
 - Προσθέτουμε την σπασμένη σκελίδα σκόρδου.
 - Σοτάρουμε για 1’
 - Προσθέτουμε το φινόκιο σε λεπτές φέτες και σοτάρουμε για 2’.
 - Τα βάζουμε τα σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν τελείως.
 - Τα βάζουμε σε ένα δίσκο και τα ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
 - Προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
 - Τα προσθέτουμε στη σάλτσα και σοτάρουμε για 2’
 - Σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
 - Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και την κάπαρη.
 - Αφήνουμε στην φωτιά για 2’ να πυκνώσει.
 - Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.
 - Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
 - Σερβίρουμε αμέσως.
 - Εάν θέλουμε γαρνίρουμε με λίγο λάδι μαϊντανού.
 
ΛΑΔΙ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ
- Θα χρησιμοποιήσουμε 1/2 ματσάκι μαϊντανό και 150 ml ελαιόλαδο.
 - Πλένουμε και αφαιρούμε τα κοτσάνια του μαϊντανού.
 - Τα βυθίζουμε για 1’ σε νερό που βράζει.
 - Μετά το ζεμάτισμα τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
 - Τα βάζουμε στο μπλέντερ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
 - Τα πολτοποιούμε.
 - Σουρώνουμε το πράσινο λάδι μαϊντανού και το διατηρούμε σε γυάλινο σκεύος στο ψυγείο για μερικές ημέρες και γαρνίρουμε σούπες και φαγητά.
 









