Φτιάξτε μόνες σας λάδι με άρωμα μαϊντανού, άνηθου και δυόσμου και χρησιμοποιήστε το σε σαλάτες, σε σάλτσες (π.χ. στη μαγιονέζα), και σε φαγητά. Είναι...

Φτιάξτε μόνες σας λάδι με άρωμα μαϊντανού, άνηθου και δυόσμου και χρησιμοποιήστε το σε σαλάτες, σε σάλτσες (π.χ. στη μαγιονέζα), και σε φαγητά. Είναι τέλειο για γεμιστά και ιδανικό για ντολμαδάκια.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
49

Υλικά

  • Μερίδες 1 μπουκάλι

Για το λάδι μαϊντανού, άνηθου, δυόσμου

  • 2 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 5 κλων. δυόσμο (φρέσκο)
  • 5 κλων. άνηθο (φρέσκο)
  • 5 κλων. μαϊντανό (φρέσκο)
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. κόκκους πιπέρι
  • 1 μπουκάλι (αποστειρωμένο)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το λάδι μαϊντανού, άνηθου, δυόσμου

    Πρώτα πλένουμε τα μυρωδικά και τα στεγνώνουμε καλά.

    Τα δένουμε σε μπουκετάκι και τα βάζουμε σε μπουκάλι με φαρδύ στόμιο.

    Προσθέτουμε ολόκληρες τις σκελίδες σκόρδου και τα πιπέρια.

    Καλύπτουμε με το ελαιόλαδο.

    Σκεπάζουμε καλά το μπουκάλι και φυλάμε το λάδι σε δροσερό, σκοτεινό μέρος ή και στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.

    Στη συνέχεια το σουρώνουμε γιατί αυτά τα μυρωδικά είναι ευαίσθητα και θα χαλάσουν.

    Διαφήμιση

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται