Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα καλαμάρια, τα στεγνώνουμε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι με τα ψίχουλα ψωμιού (ή το αλεύρι), τον αποξηραμένο μαϊντανό και λίγο αλάτι.
- Ρίχνουμε μέσα τα καλαμάρια και ανακατεύουμε να παναριστούν καλά.
- Τα μεταφέρουμε στη συνέχεια σε σουρωτήρι και τινάζουμε να φύγει το περιττό μείγμα του παναρίσματος.
- Προθερμαίνουμε το air fryer για 3 λεπτά, στους 200°C.
- Ψεκάζουμε τον κάδο της συσκευής με ελαιόλαδο και αραδιάζουμε μέσα τα καλαμάρια, αραιά μεταξύ τους.
- Ψεκάζουμε με ελαιόλαδο την επιφάνειά τους και ψήνουμε τα καλαμάρια για 12 λεπτά, ανακατεύοντας μία φορά στα μισά του
χρόνου, ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα. - Για εγγυημένο τραγανό αποτέλεσμα, τα ψήνουμε σε δύο δόσεις.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ