Καλαμαράκια στο air fryer

Με μόλις 5 υλικά μπορείτε να απολαύσετε τα πιο ελαφριά, τραγανά καλαμαράκια στο air fryer σε 20 λεπτά.

Εύκολη
0:22

3

10 λεπτά

12 λεπτά

καλαμαρακια στο air fryer

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα καλαμάρια, τα στεγνώνουμε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  2. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι με τα ψίχουλα ψωμιού (ή το αλεύρι), τον αποξηραμένο μαϊντανό και λίγο αλάτι.
  3. Ρίχνουμε μέσα τα καλαμάρια και ανακατεύουμε να παναριστούν καλά.
  4. Τα μεταφέρουμε στη συνέχεια σε σουρωτήρι και τινάζουμε να φύγει το περιττό μείγμα του παναρίσματος.
  5. Προθερμαίνουμε το air fryer για 3 λεπτά, στους 200°C.
  6. Ψεκάζουμε τον κάδο της συσκευής με ελαιόλαδο και αραδιάζουμε μέσα τα καλαμάρια, αραιά μεταξύ τους.
  7. Ψεκάζουμε με ελαιόλαδο την επιφάνειά τους και ψήνουμε τα καλαμάρια για 12 λεπτά, ανακατεύοντας μία φορά στα μισά του
    χρόνου, ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  8. Για εγγυημένο τραγανό αποτέλεσμα, τα ψήνουμε σε δύο δόσεις.
Απόρρητο