Μακαρόνια µε ντοµατίνια και ξινοµυζήθρα

Υλικά

Για τα μακαρόνια με ντοματίνια και ξινοµυζήθρα

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 500 γρ. ντοματίνια μακρόστενα
  • 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
  • 250 γρ. ξινομυζήθρα
  • 2 κ.σ. κάππαρη
  • 2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τα μακαρόνια µε ντοµατίνια

Κόβουμε πρώτα τα ντοματίνια στη μέση.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο για 1΄.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια. Πάντα σε χαμηλή φωτιά, τα σοτάρουμε 5΄-6΄ να μαραθούν.

Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Ρίχνουμε τα μυρωδικά.

Προσθέτουμε την ξινομυζήθρα και την κάππαρη.

Στο μεταξύ, έχουμε βράσει τα ζυμαρικά 2΄ λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα.

Προσθέτουμε 1/2 φλ. νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Αφήνουμε να βράσουν για 2΄ όλα μαζί.

Σερβίρουμε τη μακαρονάδα αμέσως.

https://www.argiro.gr/recipe/kalokairini-makaronada-me-ntomatinia-kai-xinomizithra/