Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ
Εξοπλισμός
Πυρίμαχο σκεύος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να ροδίσει γύρω στα 6 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και σοτάρουμε για άλλα 4-5 λεπτά.
- Βάζουμε το σκόρδο και έπειτα από 1 λεπτό ρίχνουμε τον πελτέ. Τον τρίβουμε με μια ξύλινη κουτάλα στη βάση του σκεύους, για 1 λεπτό, να βγάλει το άρωμά του.
- Ρίχνουμε τη δάφνη και το θυμάρι.
- Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τον κιμά σκεπασμένο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά, να πιει τα υγρά του.
- Αποσύρουμε το σκεύος από την εστία και αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία.
- Προσθέτουμε τους κρόκους και το τυρί ανακατεύοντας.
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να γεμίσουμε πιο εύκολα τα κανελόνια.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, το βούτυρο, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε πριν ζεσταθεί το γάλα.
- Δένουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει. Στο τέλος αλατοπιπερώνουμε.
- Αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε λίγα λεπτά να πέσει η θερμοκρασία.
- Ένσωματώνουμε το αυγό, το γιαούρτι και τα τυριά ανακατεύοντας.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC.
- Απλώνουμε 1 κ.σ. τριμμένη ντομάτα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και προσθέτουμε 2 κ.σ. κρέμα.
- Γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα του κιμά και τα αραδιάζουμε στο σκεύος.
- Τα καλύπτουμε με την υπόλοιπη τριμμένη ντομάτα και την υπόλοιπη κρέμα.
- Σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 30 λεπτά.
- Αφαιρούμε το χαρτί και αφήνουμε το φαγητό στο φούρνο για 15 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνειά του.