Κανελόνια με κιμα χωρις μπεσαμελ απο την Αργυρω. Κανελονια με τυρια και πλουσια γευση

Κανελόνια με κιμα χωρις μπεσαμελ απο την Αργυρω. Κανελονια με τυρια και πλουσια γευση

  • προετοιμασία 40 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
92
  • 16 τεμάχιο/ια κανελονια
  • 400 γρ. ντοματες
  • Γεμιση
  • 500 γρ. κιμα
  • 1/2 φλ. τυρί τριμμένο
  • 1 τεμάχιο/ια κρεμμύδι
  • 1 τεμάχιο/ια καροτο
  • 2 σκελ. σκορδο
  • 1 κ.σ. πελτε
  • 1/2 φλ. κρασι
  • 1 τεμάχιο/ια δαφνοφυλλο
  • 1 κλων. κλαδάκι θυμάρι
  • 2 τεμάχιο/ια κροκους
  • κρεμα
  • 1 lt γαλα
  • 4 κ.σ. κορν φλαουρ
  • 2 κ.σ. κορν φλαουρ
  • 2 κ.σ. βουτυρο
  • λιγο μοσχοκαρυδο
  • αλατι
  • πιπερι
  • 1 τεμάχιο/ια αυγο
  • 1/2 φλ. τυρί τριμμένο που λιώνει
  • 150 γρ. φετα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη γεμιση

    Σοτάρουμε τον κιμά στο λάδι να ροδίσει.

    Προσθέτουμε τα λαχανικά να μαραθούν.

    Προσθέτουμε τον πελτέ και τα μυρωδικά.

    Σβήνουμε με το κρασί.

    Αλατοπιπερώνουμε.

    Αφήνουμε να βράσει για 15′-20′ να πιει τα υγρά του.

    Αφήνουμε να κρυώσει.

    Προσθέτουμε τους κρόκους και το τυρί.

    Γεμίζουμε τα ζυμαρικά με κουταλάκι η με τα δάχτυλα.

    Για την κρέμα

    Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα εκτός από το τυρί και το αυγό.

    Αφήνουμε να δέσει και αλατοπιπερώνουμε στο τέλος.

    Προσθέτουμε το αβγό και το τυρί και ανακατεύουμε με σύρμα.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC.

    Βάζουμε μια κουταλιά τριμμένη ντομάτα σε πυρίμαχο σκεύος.

    Προσθέτουμε 2 κουταλιές κρέμα.

    Βάζουμε επάνω τα γεμισμένα κανελόνια.

    Καλύπτουμε με την υπόλοιπη τριμμένη ντομάτα και την υπόλοιπη κρέμα.

    Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30′.

    Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να ροδίσει η επιφάνεια για 15′ περίπου.

     

    Πώς αλλιώς μαγειρεύεις κιμά κοτόπουλου;

    Κάτι μαγειρεύεται