Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΑΡΟΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΑΡΟΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Εκτέλεση
ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΑΡΟΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
- Καθαρίζουμε πρώτα τα καρότα και τα κόβουμε κατά μήκος σε φέτες κι έπειτα σε μακρόστενα, μεγάλα μπαστουνάκια. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ολόκληρα baby καρότα.
- Ανάβουμε το φούρνο στους 170 °C στις αντιστάσεις. Βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μικρό ταψί στο φούρνο για λίγα λεπτά, να λιώσει το βούτυρο.
- Προσθέτουμε τα καρότα, το δεντρολίβανο ή το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι καλά. Ανακατεύουμε, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30΄.
- Ανακατεύουμε το μέλι, τη μουστάρδα και το χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στα καρότα. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε να ψηθούν για 20΄, έως ότου μαλακώσουν.
- Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα και στύβουμε από πάνω λίγο φρέσκο πορτοκάλι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
- Απολαύστε τα σκέτα, ή σαν γαρνιτούρα για τα κρεατικά σας. Είναι φανταστικά!
- Θέλετε περισσότερες εύκολες συνταγές για νόστιμα συνοδευτικά και γαρνιτούρες; Βρείτε τες όλες εδώ.
ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΑΡΟΤΑ ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΟΠΩΣ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ