Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΑΡΟΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΑΡΟΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Εκτέλεση
ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΑΡΟΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
- Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε κατά μήκος σε φέτες κι έπειτα σε μακρόστενα, μεγάλα μπαστουνάκια. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ολόκληρα baby καρότα.
- Ανάβουμε το φούρνο στους 170°C στον αέρα.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μικρό ταψί στο φούρνο για λίγα λεπτά, να λιώσει το βούτυρο.
- Προσθέτουμε τα καρότα, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το βαλσαμικό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30΄.
- Ανακατεύουμε το μέλι, τη μουστάρδα και το χυμό πορτοκαλιού και περιχύνουμε τα καρότα. Ψήνουμε για περίπου 20΄, έως ότου μαλακώσουν και ροδίσουν.
- Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
- Απολαύστε τα σκέτα ή σαν γαρνιτούρα για τα κρεατικά σας.









