Καραμελωμένα καρότα στο φούρνο

Καραμελωμένα καρότα γλασέ με μουστάρδα και μέλι. Μια γαρνιτούρα του ονείρου! Δοκιμάστε τα ακόμα και μόνα τους, είναι γλυκά, νόστιμα και μεθυστικά

Εύκολη
1:00

10 μερίδες

10 λεπτά

50 λεπτά

Καραμελωμένα καρότα στο φούρνο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΑΡΟΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Εξοπλισμός

Ταψί

Ταψί

Φούρνος

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΑΡΟΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Εκτέλεση

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΑΡΟΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

    1. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε κατά μήκος σε φέτες κι έπειτα σε μακρόστενα, μεγάλα μπαστουνάκια. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ολόκληρα baby καρότα.
    2. Ανάβουμε το φούρνο στους 170°C στον αέρα.
    3. Βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μικρό ταψί στο φούρνο για λίγα λεπτά, να λιώσει το βούτυρο.
    4. Προσθέτουμε τα καρότα, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το βαλσαμικό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30΄.
    5. Ανακατεύουμε το μέλι, τη μουστάρδα και το χυμό πορτοκαλιού και περιχύνουμε τα καρότα. Ψήνουμε για περίπου 20΄, έως ότου μαλακώσουν και ροδίσουν.
    6. Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
    7. Απολαύστε τα σκέτα ή σαν γαρνιτούρα για τα κρεατικά σας.
Απόρρητο