"
  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 700 γραμ. καρότα καθαρισμένα και κομμένα (ή ολόκληρα baby καρότα)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο ή θυμάρι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γλ. μέλι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Καραμελωμένα καρότα στο φούρνο

    Για τα καραμελωμένα καρότα γλασέ στο φούρνο,

    • Καθαρίζουμε πρώτα τα καρότα και τα κόβουμε κατά μήκος σε φέτες κι έπειτα σε μακρόστενα, μεγάλα μπαστουνάκια. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ολόκληρα baby καρότα.
    • Ανάβουμε το φούρνο στους 170 °C στις αντιστάσεις. Βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μικρό ταψί στο φούρνο για λίγα λεπτά, να λιώσει το βούτυρο.
    • Προσθέτουμε τα καρότα, το δεντρολίβανο ή το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι καλά. Ανακατεύουμε, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30΄.
    • Ανακατεύουμε το μέλι, τη μουστάρδα και το χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στα καρότα. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε να ψηθούν για 20΄, έως ότου μαλακώσουν.
    • Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα και στύβουμε από πάνω λίγο φρέσκο πορτοκάλι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

    Απολαύστε τα σκέτα, ή σαν γαρνιτούρα για τα κρεατικά σας. Είναι φανταστικά!

    Θέλετε περισσότερες εύκολες συνταγές για νόστιμα συνοδευτικά και γαρνιτούρες; Βρείτε τες όλες εδώ.

    Συνδυάστε τα καραμελωμένα καρότα με συνταγές όπως η παρακάτω

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×