• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
96

Για τα καραμελωμένα καρότα στο φούρνο

  • 700 γρ. καρότα καθαρισμένα και κομμένα (ή ολόκληρα baby καρότα)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο ή θυμάρι
  • 1 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μέλι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Καραμελωμένα καρότα στο φούρνο

    Καθαρίζουμε πρώτα τα καρότα και τα κόβουμε κατά μήκος σε φέτες κι έπειτα σε μακρόστενα, μεγάλα μπαστουνάκια. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ολόκληρα baby καρότα.

    Ανάβουμε το φούρνο στους 170 °C στις αντιστάσεις. Βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μικρό ταψί στο φούρνο για λίγα λεπτά, να λιώσει το βούτυρο.

    Προσθέτουμε τα καρότα, το δεντρολίβανο ή το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι καλά. Ανακατεύουμε, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30΄.

    Ανακατεύουμε το μέλι, τη μουστάρδα και το χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στα καρότα. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε να ψηθούν για 20΄, έως ότου μαλακώσουν.

    Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα και στύβουμε από πάνω λίγο φρέσκο πορτοκάλι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

    Απολαύστε τα σκέτα, ή σαν γαρνιτούρα για τα κρεατικά σας. Είναι φανταστικά!

    Θέλετε περισσότερες εύκολες συνταγές για νόστιμα συνοδευτικά και γαρνιτούρες; Βρείτε τες όλες εδώ.

    Συνδυάστε τα καραμελωμένα καρότα με συνταγές όπως η παρακάτω:

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται