Εκτέλεση
Για την καρμπονάρα, βράζουμε πρώτα τις ταλιατέλες. Ροδίζουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία. Το ψιλοκόβουμε.
Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά να μαραθούν. Στραγγίζουμε τις ταλιατέλες και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το μπέικον, τα σοταρισμένα λαχανικά, την παρμεζάνα.
Χτυπάμε το γάλα με τους κρόκους και αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό με γρήγορες κινήσεις και ανακατεύουμε τους κρόκους με τα ζυμαρικά και σερβίρουμε αμέσως.
Αν στο άκουσμα καρμπονάρα τρελαίνεστε, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή