• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
161
  • 500 γραμ. ταλιατέλες
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 3 κ.σ. σκορδόλαδο
  • 6 φέτες μπέικον
  • 5-6 μανιτάρια
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κρόκοι
  • 4 κ.σ. παρμεζάνα
  • 1/2 φλ. γάλα εβαπορέ
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Καρμπονάρα (Carbonara) με γάλα

    βράζουμε πρώτα τις ταλιατέλες.

    Ροδίζουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία. Το ψιλοκόβουμε.

    Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά να μαραθούν.

    Στραγγίζουμε τις ταλιατέλες και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.

    Προσθέτουμε το μπέικον, τα σοταρισμένα λαχανικά, την παρμεζάνα.

    Χτυπάμε το γάλα με τους κρόκους και βάζουμε αλάτι και πιπέρι.

    Πασπαλίζουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό με γρήγορες κινήσεις και ανακατεύουμε τους κρόκους με τα ζυμαρικά και σερβίρουμε αμέσως.

    Αν σας αρέσει η Καρμπονάρα με γάλα μανιτάρια & μπέικον τότε πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε την Καρμπονάρα φούρνου αλά κρεμ.

    Αν στο άκουσμα καρμπονάρα τρελαίνεστε, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή.

    Κάτι μαγειρεύεται