• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
161
  • 500 γραμ. ταλιατέλες
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 3 κ.σ. σκορδόλαδο
  • 6 φέτες μπέικον
  • 5-6 μανιτάρια
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κρόκοι
  • 4 κ.σ. παρμεζάνα
  • 1/2 φλ. γάλα εβαπορέ
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Καρμπονάρα (Carbonara) με γάλα

    Καρμπονάρα με γάλα μανιτάρια & μπέικον

    Για την Carbonara με γάλα μανιτάρια & μπέικον, βράζουμε πρώτα τις ταλιατέλες. Ροδίζουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία. Το ψιλοκόβουμε.

    Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά να μαραθούν. Στραγγίζουμε τις ταλιατέλες και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το μπέικον, τα σοταρισμένα λαχανικά, την παρμεζάνα.

    Για την Καρμποναρα (Carbonara) χτυπάμε το γάλα με τους κρόκους και βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Πασπαλίζουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό με γρήγορες κινήσεις και ανακατεύουμε τους κρόκους με τα ζυμαρικά και σερβίρουμε αμέσως.

    Αν σας αρέσει η Καρμπονάρα με γάλα μανιτάρια & μπέικον τότε πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε την Καρμπονάρα φούρνου αλά κρεμ τις Ταλιατέλες καρμπονάρα με λουκάνικο και ντομάτα και την εύκολη Καρμπονάρα παραδοσιακή (Carbonara).

    Αν στο άκουσμα καρμπονάρα τρελαίνεστε, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή

     

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται