• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
123

Για την κασερόπιτα

  • 6 χωριάτικα φύλλα
  • 500 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 6 αυγά
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • Λίγο μπέικιν πάουντερ στη μύτη του κουταλιού
  • 1 φλ. ελαιόλαδο

Εξοπλισμός

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Χαράζουμε σε κομμάτια

    Αφήνουμε την πίτα να σταθεί 30΄πριν μπει στο φούρνο

    Σερβίρεται χλιαρή

    Για την κασερόπιτα

    Για την εύκολη κασερόπιτα με χωριάτικο φύλλο, λαδώνουμε ένα ταψί 32εκ.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C σε αέρα.

    Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το μπέικιν πάουντερ και το ελαιόλαδο.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Στρώνουμε ένα φύλλο στο ταψί.

    Στρώνουμε δεύτερο φύλλο σουρωτά.

    Πασπαλίζουμε με τυρί.

    Συνεχίζουμε με στρώσεις φύλλο και τυρί μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

    Στρώνουμε το τελευταίο φύλλο ίσιο και το μπήγουμε στα πλάγια, να μπει από μέσα.

    Με κοφτερό μαχαίρι χωρίζουμε σε κομμάτια την πίτα.

    Περιχύνουμε τα χτυπημένα αυγά και την κρέμα.

    Αφήνουμε την πίτα να σταθεί 30΄ και να ποτίσουν καλά τα φύλλα της.

    Ψήνουμε για 40΄-45΄, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η κασερόπιτα.

    Τη σερβίρουμε χλιαρή.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Κάτι μαγειρεύεται