• προετοιμασία 25 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
12
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1½ φλ. φρέσκο γάλα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 φλ. τρίμματα φέτας
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τα ψητά ντοματίνια
  • 20 ντοματίνια (μακρόστενα
  • βελανίδια)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 1 κ.γλ. ανθό αλατιού
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 1 πρέζα θυμάρι
  • 2 κ.σ. φρυγανιά
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κασόπιτα με ψητά ντοματίνια

    Για την κασόπιτα με ντοματίνια, πλένουμε και στεγνώνουμε πρώτα τα ντοματίνια. Τα κόβουμε στη μέση.

    Τα βάζουμε σε μπολ.

    Τα περιχύνουμε με το λάδι και το μπαλσάμικο.

    Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και το αλάτι.

    Ανακατεύουμε. Τέλος, πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.

    Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε για 20΄ στους 200 C, στον αέρα.

    Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ με τον αυγοδάρτη.

    Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το γάλα. Χτυπάμε το μείγμα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

    Ρίχνουμε στο μείγμα το 1 ½  φλ. τρίμματα φέτας και ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Θα μοιάζει με μείγμα για κέικ.

    Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί για πίτα, 30 ή 32 εκ.

    Αδειάζουμε το μείγμα. Ισιώνουμε με κουτάλι την επιφάνεια.

    Μπήγουμε τα ψητά ντοματίνια.

    Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα.

    Ψήνουμε για περίπου 50΄ στους 180 C, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, να ροδίσει η ντοματόπιτα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται