Για το κατσικάκι Λαµπρής
Ζεματίζουμε πρώτα τη συκωταριά σε νερό που βράζει για 6΄- 8 και την αφήνουμε να κρυώσει.
Αφαιρούμε τις συμφύσεις και την ψιλοκόβουμε.
Κόβουμε τα λεμόνια στη μέση και τα στύβουμε πάνω στο κατσικάκι και μέσα στην κοιλιά.
Τρίβουμε πολύ καλά το κρέας με το χυμό του λεμονιού.
Αλατοπιπερώνουμε το κατσικάκι καλά, μέσα κι έξω για να φτιάξουμε το πασχαλινό κατσικάκι γεμιστό με τυριά.
Για τη γέμιση
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
Σε χαμηλή φωτιά τ’ αφήνουμε να μαραθούν για 8΄-10΄, χωρίς να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 6΄-8΄ επιπλέον.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στη γέμιση και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά (μάραθο, άνηθο, δυόσμο).
Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει για λίγα λεπτά.
Σε λεκάνη θρυμματίζουμε τα τυριά, προσθέτουμε τη γέμιση (κρύα) και τα χτυπημένα αυγά.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Γεμίζουμε την κοιλιά του κατσικιού και τη ράβουμε ή τη στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.
Τοποθετούμε το κατσίκι πλαγιαστό στο ταψί του φούρνου.
Για τις πατάτες
Καθαρίζουμε τις πατάτες και αφού τις πλύνουμε, τις σπάμε με μπάτη ή σφυρί, να ανοίξουν, κάνοντας αγριάδες στην επιφάνειά τους.
Έπειτα τις αραδιάζουμε τριγύρω στο κρέας.
Περιχύνουμε με τα λεμόνια που στράγγισαν όταν τρίψαμε το κατσίκι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στις πατάτες.
Περιχύνουμε το ταψί με το υπόλοιπο μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο.
Για το ψήσιμο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230οC σε αντιστάσεις και ψήνουμε για 35΄-40΄ και ύστερα χαμηλώνουμε στους 200οC.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2,5 ώρες, αλείφοντας πότε πότε το κρέας και τις πατάτες με τα υγρά του ταψιού.
Όταν ψηθούν, αφαιρούμε τη γέμιση και τεμαχίζουμε το κατσικάκι.
Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε το κατσικάκι Λαμπρής σε πιατέλα.
Συνοδέψτε το πασχαλινό κατσικάκι γεμιστό με τυριά με τις φανταστικές ψητές ντομάτες.