Πασχαλινό κατσικάκι γεμιστό με τυριά, μια νοστιμιά γεμάτη μυρωδιές και γεύσεις που σίγουρα αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε.

Πασχαλινό κατσικάκι γεμιστό με τυριά, μια νοστιμιά γεμάτη μυρωδιές και γεύσεις που σίγουρα αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε.

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 3 ώρες & 30 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το γεμιστό κατσικάκι Λαμπρής

  • 1 κατσικάκι γάλακτος γύρω στα 5 κιλά
  • 1 συκωταριά από το κατσίκι
  • 10 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσ. μάραθο
  • 1/2 ματσ. άνηθο
  • 1/2 ματσ. φρέσκο δυόσμο
  • 250 γρ. φέτα
  • 250 γρ. μυζήθρα
  • 6 αυγά
  • Πατάτες για το γαρνίρισμα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 λεμόνια

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Καλό αλατοπιπέρωμα

    Γεμίζουμε με κρύα γέμιση το κατσικάκι.

    Για το κατσικάκι Λαµπρής

    Ζεματίζουμε πρώτα τη συκωταριά σε νερό που βράζει για 6΄-8 και την αφήνουμε να κρυώσει.

    Αφαιρούμε τις συμφύσεις και την ψιλοκόβουμε.

    Κόβουμε τα λεμόνια στη μέση και τα στύβουμε πάνω στο κατσικάκι και μέσα στην κοιλιά.

    Τρίβουμε πολύ καλά το κρέας με το χυμό του λεμονιού.

    Αλατοπιπερώνουμε το κατσικάκι καλά, μέσα κι έξω για να φτιάξουμε το πασχαλινό κατσικάκι γεμιστό με τυριά.

    Διαφήμιση

    Για τη γέμιση

    Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.

    Σε χαμηλή φωτιά τ’ αφήνουμε να μαραθούν για 8΄-10΄, χωρίς να πάρουν χρώμα.

    Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 6΄-8΄ επιπλέον.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στη γέμιση και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά (μάραθο, άνηθο, δυόσμο).

    Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει για λίγα λεπτά.

    Σε λεκάνη θρυμματίζουμε τα τυριά, προσθέτουμε τη γέμιση (κρύα) και τα χτυπημένα αυγά.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά.

    Γεμίζουμε την κοιλιά του κατσικιού και τη ράβουμε ή τη στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.

    Τοποθετούμε το κατσίκι πλαγιαστό στο ταψί του φούρνου.

    Διαφήμιση

    Για τις πατάτες

    Καθαρίζουμε τις πατάτες και αφού τις πλύνουμε, τις σπάμε με μπάτη ή σφυρί, να ανοίξουν, κάνοντας αγριάδες στην επιφάνειά τους.

    Έπειτα τις αραδιάζουμε τριγύρω στο κρέας.

    Περιχύνουμε με τα λεμόνια που στράγγισαν όταν τρίψαμε το κατσίκι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στις πατάτες.

    Περιχύνουμε το ταψί με το υπόλοιπο μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο.

    Για το ψήσιμο

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230οC σε αντιστάσεις και ψήνουμε για 35΄-40΄ και ύστερα χαμηλώνουμε στους 200οC.

    Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2,5 ώρες, αλείφοντας πότε πότε το κρέας και τις πατάτες με τα υγρά του ταψιού.

    Όταν ψηθούν, αφαιρούμε τη γέμιση και τεμαχίζουμε το κατσικάκι.

    Διαφήμιση

    Για το σερβίρισμα

    Σερβίρουμε το κατσικάκι Λαμπρής σε πιατέλα.

    Συνοδέψτε το πασχαλινό κατσικάκι γεμιστό με τυριά με τις φανταστικές ψητές ντομάτες της Αργυρώς.

    Διάλεξε να φτιάξεις ένα εύκολο παγωτο

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×