• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
310

Για τα κεφτεδάκια

  • 25 γρ. αποξηραμένα άγρια μανιτάρια
  • 400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 salcice (ψιλοκομμένα)
  • 100 γρ. μαγειρεμένο ρύζι
  • 5 κ.σ. πεκορίνο
  • 3 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 κ.σ. σκόρδο
  • 2 φέτ. ψωμί
  • 2-3 κ.σ. γάλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • ηλιελαιο
  • Χωριάτικο ψωμί σε φέτες για το σερβίρισμα

Για τη σάλτσα

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. ντομάτες
  • 2 κ.σ. βασιλικό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λιγο μαϊντανό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα κεφτεδάκια

    Πλένουμε πρώτα τα μανιτάρια porcini και τα καλύπτουμε με ζεστό νερό σε ένα μπολ.

    Αφήνουμε να μουλιάσουν για 15-20 λεπτά.

    Τα βγάζουμε από το νερό και τα ψιλοκόβουμε.

    Τρίβουμε στο μπλέντερ το ψωμί σε ψίχουλα.

    Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τον κιμά, τα ψιλοκομμένα λουκάνικα, το μαγειρεμένο ρύζι ή τη λιωμένη βραστή πατάτα, το πεκορίνο, το μαϊντανό, το σκόρδο, το ψωμί, το γάλα, αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε και τα μανιτάρια.

    Ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε το μίγμα του κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο για 30 λεπτά.

    Πλάθουμε κεφτέδες στρογγυλούς και τους πανάρουμε σε αλεύρι ή πολέντα.

    Τινάζουμε το περιττό αλεύρι.

    Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο να ροδίσουν για 4-5 λεπτά.

    Τους ρίχνουμε στη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά.

    Τέλος πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

    Για τη σάλτσα

    Είναι μια σάλτσα ντομάτας εύκολη και γρήγορη

    Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσει.

    Προσθέτουμε ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε τη σάλτσα να πυκνώσει και να δέσει.

    Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε βασιλικό φρεσκοκομμένο, αλάτι και πιπέρι.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται